/ -
17/03/2022 u 15:02 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чистоћа реаговала на изјаву Николе Цамаја: Комунални отпад одлажемо само у каду

Последица овог ископа jе поjава великих рупа, тако да су се Чистоћа и Депониjа, договориле да их испуњаваjу кабастим и биљним отпадом коjи по Закону о управљању отпадом и Правилником о уређењу депониjа не смиjе да се одлаже на санитарним кадама, кажу из Чистоће

Одлагање комуналног отпада „Чистоћа‘‘ врши у санитарноj кади, односно jедином мjесту гдjе се ова врста отпада може прописно депоновати, саопштили су из овог градског предузећа реагујући на наводе Николе Цамаја, директора Комуналног-Тузи који тврди да то раде мимо простора Депоније.

– Стављати овом Друштву на терет било што осим горе наведеног, може се сматрати клеветом. У власништву Депониjа налази се УП 9-5, КО 9-1 Тузи, гдjе се годинама врши ископ, односно прекривке односно смjеше различитих фракциjа шљунковитог материjала коjи се користи за насипање компактираног комуналног отпада на санитарним кадама. Последица овог ископа jе поjава великих рупа, тако да су се Чистоћа и Депониjа, договориле да их испуњаваjу кабастим и биљним отпадом коjи по Закону о управљању отпадом и Правилником о уређењу депониjа не смиjе да се одлаже на санитарним кадама. Овај отпад се третира на начин што се стално „гази“ и обликуjе како би се што већа количина одложила. На краjу се ове површине пресвуку слоjем земље и на таj начин се изврши култивациjа терена – кажу из Чистоће.

Они наводе да према договору два друштва само камиони Чистоће смиjу одлагати ове материjале. Депониjа, како кажу из Чистоће, не може да сноси одговорност за све нелегалне одлагаоце отпада, коjи у близини ове УП врше активности коjе иду на штету заштите животне средине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 02:53