Чопори паса луталица / -архива
14/02/2022 u 10:23 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чистоћа сумња да грађани злоупотребљавају право на одштету: Све уједе паса приписују луталицама

У градском предузећу Чистоћа сумњају да грађани и уједе власничких паса приказују као повреде настале уједом напуштеног пса.

Како су недавно саоштили из овог градског предузећа током прошле године окончано је 240 тужби по овом основу због чега је исплаћено 116.684 еура.

– Досадашња искуства, не само наша већ и сусjедних земаља, указуjу да потенциjално може доћи до злоупотребе уjеда паса. То се првенствено односи на немогућност утврђивања пориjекла пса од коjег jе настао уjед. Напомињемо, љекар сачињава извjештаj на основу изjаве грађана, то јесте без утврђивања чињеница да ли jе повреда заиста наступила од уjеда луталице или власничког пса. Овакви примjери, коjи ниjесу риjетки, даjу за право да сумњамо да се и уjеди власничких паса могу приказати као повреде настале уjедом напуштеног пса. Међутим, ово Друштво ниjе орган коjи има надлежност да утврђуjе основаност тужби – казали су из Чистоће на чијем је челу Андрија Чађеновић.

Они наводе да ће Чистоћа наставити да обавља послове из своjе надлежности, односно, у овом случаjу, збрињавање луталица у Склоништу за напуштене и изгубљене кућне љубимце. Из Чистоће истичу да ће на тај начин дати допринос при рjешавању овог питања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:20