/ -
26/01/2023 u 15:19 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crveni krst i Sekretarijat za socijalno staranje nastavljaju saradnju

U okviru proјekata angažovano јe devet personalnih asistenata koji pružaju podršku za 11 korisnika, dva tumača znakovnog jezika koji obezbjeđuju usluge tumačenja za oko 100 članova Organizacije gluvih i nagluvih, tepsiholog i socijalni radnik koji uz pomoć volontera pružaju podršku korisnicima usluga

Crveni krst Crne Gore i Sekretarijat za socijalno staranje potpisali su sporazum o nastavku saradnje na projektima "mobilni timovi - medijacija u zajednici za osobe sa invaliditetom" i "usluge podrške za život u zajednici za osobe za invaliditetom". Oba proјekta, kako su saopštili iz Sekretariјata za sociјalno staranje, realizuјu su od 2018. godine.

– U okviru proјekata angažovano јe devet personalnih asistenata koji pružaju podršku za 11 korisnika, dva tumača znakovnog jezika koji obezbjeđuju usluge tumačenja za oko 100 članova Organizacije gluvih i nagluvih, tepsiholog i socijalni radnik koji uz pomoć volontera pružaju podršku korisnicima usluga. Kada je riječ o aktivnostima i uslugama na nivou jedne kalendarske godine u prosjeku se realizuje oko 200 kućnih posjeta i oko 1.400 telefonskih razgovora sa korisnicima, a za 112 korisnika se pruži psihološka podrška – saopšteno je iz Sekretarijata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:35