Oana Kristina Popa i Olivera Injac / -
12/04/2024 u 14:36 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cvjetni tepih i festival svjetlosti za Dan Evrope

Centralna proslava Dana Evrope, ove godine biće organizovana u Podgorici, u partnerstvu Delegacije Evropske unije i Glavnog grada, dogovoreno je na sastanku gradonačelnice Olivere Injac i šefice Delegacije EU u Crnoj Gori Oane Kristine Pope.

Na Trgu Svetog Petra Cetinjskog 11. maja, u čast Danu Evrope biće postavljen cvjetni tepih po uzoru na onaj iz Brisela, a simbolizuje jedinstvo, solidarnost i harmoniju, saopšteno je nakon susreta gradonačelnice Olivere Injac i šefice Delegacije EU u Crnoj Gori Oane Kristine Pope. Ove godine Glavni grad i Delegacija u partnerstvu će organizovati proslavu Dana Evrope.

– Prostor na kojem će se održati centralna proslava Dana Evrope u Podgorici dio je kampusa Univerziteta Crne Gore i izabrana je u čast jubileja najstarije crnogorske visokoškolske institucije koja u novo desetljeće ulazi sa sloganom FuturUM. U čast pet decenija trajanja Univerziteta, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori akademcima i svim građanima Podgorice poklanja festival svjetlosti. Svjetlosni spektakl planiran je za 21 sat, a lokacija je zgrada crnogorskog Rektorata, saopšteno je nakon sastanka.

Na sastanku je zaključeno da je snažna podrška evropskim integracijama naše zemlje sveprisutna, a da ovako važni događaji, poput proslave Dana Evrope, naglašavaju važnost jačanja svih oblika saradnje i potvrđuju Podgoricu kao grad koji njeguje evropske vrijednosti i teži evropskim standardima.

– Na Trgu Svetog Petra Cetinjskog 11.maja, tradicionalno biti postavljen cvjetni tepih po uzoru na onaj koji se postavlja u Briselu, a simbolizuje jedinstvo, solidarnost i harmoniju. Za tu priliku biće obezbijeđeno blizu 16.000 sadnica cvijeća, koje će kao poklon Delegacije EU Glavnom gradu biti zasađene na gradskim zelenim površinama - saopšteno je nakon sastanka.

Injac je istakla da cijeni podršku Delegacije EU u Crnoj Gori naglašavajući da je bliska saradnja Glavnog grada sa Evropskom unijom veoma značajna za buduće integracione procese naše države. Gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo što će nakon nekoliko godina Podgorica opet biti domaćin proslave 9.maja- Dana Evrope i da će Glavni grad sa zadovoljstvom podržati organizaciju.

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa je istakla da će ovogodišnji program koji se priprema u slavu ovog važnog datuma biti veoma bogat i raznovrstan, te da očekuje veliku posjećenost i zadovoljstvo građana Podgorice i Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:56