Школској библиотеци до сада донирано преко 70 наслова / -м.л.в.
16/02/2022 u 12:14 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђаци ОШ "Вук Караџић" донирају књиге школској библиотеци

Ученици шестог разреда Лазар Гачевић, Сташа Џанкић, Нађа Бубања и Миа Недовић су се придружили акцији са жељом да библиотека увијек има на располагању све примјерке школске лектире

Моћ књиге је неограничена, оне нас могу одвести у друге свјетове, и научити разним стварима. Могу нас насмијати, заплакати али и помоћи нам да изградимо најтоплија и најдивнија сјећања. Ове године ОШ "Вук Караџић" обиљежила је Међународни дан даривања књига кроз акцију, богаћење фонда домаће лектире школске библиотеке. Како истиче в.д. директора Будимир Вукићевић, у акцији су учествовали како ученици и родитељи тако и наставници.

– Школа је покренула акцију сакупљања књига од стране ученика. Ових дана значајан број књига је дониран школској библиотеци. Књига је најбољи друг човјеку, права је срећа да се данас у овом савременом времену дјеца друже са књигом. У овом времену савремености велика је срећа када људи немају интернета како би се и стари и млади дружили са књигама – сматра Вукићевић.

Ученик шестог разреда Никола Ракчевић донирао је књиге школи јер сматра да сви имају право на читање.

– Школској библиотеци сам поклонио књиге „Петар Пан”, „Доживљај мачка Тоше”, „Приче из давнина”, „Бајку о рибару и рибици”, „Доктор Јојболи”, „Хајди” и „Мала сирена”. Књиге сам донирао зато што сам чуо да школској библиотеци понестаје лектира, а нама ђацима су потребне како би сви ученици могли да их користе. Моја омиљена књига је „Хајдуци”. Одушевила ме и препоручио бих свима да је прочитају – наводи Ракчевић.

Сташа Џанкић, такође ученица шестог разреда, донирала је један од њених омиљених наслова.

– Донирала сам књиге јер сматрам да сва дјеца имају право на образовање и желим да прочитају нешто лијепо. Моја препорука су „Хајдуци”, а омиљена књига ми је „Доктор Јојболи” коју сам и донирала библиотеци – истиче Џанкић.

Маја Бубања је као омиљену књигу издвојила „Малу сирену”.

– Одлучила сам да донирам књиге јер сам чула да се у школи обиљежава Међународним дан даривања књига. Други разлог је жеља да са другарима, обогатим школску библиотеку. Желим да свако дијете има право да прочита макар једну књигу. Препоручујем "Малу сирену" јер је баш узбудљива – каже Бубања.

Библиотекарка Маја Јанковић је истакла да Међународни дан даривања књига се обиљежава од 2011. године, а да је та иницијатива потекла од књижевнице за дјецу Ејми Бродмур.

– Овим поводом организовали смо акцију у школи која је усмјерена на богаћење фонда домаће лектире. Акцији су се одазвали наши ученици али и родитељи, као и неки од запослених у школи. До сада је скупљено око 70 наслова. Очекујемо да ће до краја мјесеца док акција траје, бити још оних који ће се одазати овој хуманој и племенитој идеји – закључује Јанковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:25