OŠ ”Vuk Karadžić” / - FACEBOOK/OŠ "VUK KARADžIć"
21/04/2023 u 10:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dan planete Zemlje: OŠ ‘’Vuk Karadžić’’ organizuje niz edukativnih aktivnosti

Dvorište škole postaće bogatije za 30 stabala maslina i drugog ukrasnog bilja

Odbor Eko škole JU OŠ ‘’Vuk Karadžić’’ iz Podgorice u susret Danu planete Zemlje koji se obilježava 22. aprila organizuje niz edukativnih sadržaja koji su tematski osmišljeni da podržavaju ekološke navike i promovišu zdrave životne stilove.

Uz podršku partnera Biciklo me, na školskom poligonu biće organizovan javni čas u cilju upoznavanja učenika sa mogućnostima koje bicikl, kao prevozno sredstvou javnom saobraćaju, može da pruži.

- Pored namjere da promovišemo alternativne mogućnosti prevoza u gradskom saobraćaju, uz pomoć partnera iz Biciklističkog saveza Crne Gore, učenici će upoznati biciklizam kao primamljivu sportsku disciplinu. Kao zagovornici ideje da se učenje odvija kroz iskustvo i kroz realne životne prilike, za učenike, njihove roditelje i nastavnike organizovana je biciklistička vožnja koja će istog dana u 9h krenuti iz dvorišta škole do Arheološkog lokaliteta Duklja, navodi se u saopštenju Uprave i zaposlenih OŠ ’’Vuk Karadžić’’ Podgorica.

Na samom lokalitetu Duklja učesnici događaja će biti u prilici da čuju nešto više o istorijskom i turističkom značaju tog mjesta. Sa nadom da će boravak u prirodi biti njihov budući izbor, učenicima će instruktori odreda izviđača Sunčev zrak prikazati praktične vježbe koje će im biti od koristi da u druženju sa prirodom budu bezbjedni.

- Pored već pomenutih aktivnosti toga dana će dvorište škole postati bogatije za 30 stabala maslina i drugog ukrasnog bilja koje će oplemeniti našu Eko laboratoriju. Da naši učenici ozbiljno savladavaju gradivo iz ekologije, cirkularne ekonomije i održivog razvoja svjedoče i modeli ekoloških sela koja su sami osmislili i izradili, a koje će posjetioci imati priliku da vide, navodi se u saopštenju.

Ove kao i brojne druge aktivnosti koje će biti prikazane inicijativa su naših zaposlenih, a biće realizovane uz nesebičnu podršku partnera - Glavni grad Podgorica, Turistička organizacija Podgorica, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Uprava policije PJ Podgorica, Agencija za zaštitu životne sredine, Biciklistički savez CG, Biciklo me, Fondacija Čini dobro, Odred izviđača Sunčev zrak, Majer Prom, Glas Zabjela, Ari Bike, Water group doo, Pekara Impek.

- Vjerujemo da će ovaj i slični događaji postati tradicija koja na najljepši način, kroz partnerstvo, ujedinjuje učenike, roditelje, zaposlene u školama sa predstavnicima lokalne zajednice, a sve u cilju očuvanja životne sredine kroz mijenjanje navika i vrijednosti koje mlade pokreću, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 11:05