Донација књига / -м.л.в
01/01/2022 u 14:17 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Дан” поклонио књиге да порасте библиотека ОШ „18. октобар”

Захвални смо што сте донацијом књига уљепшали нашу малу библиотеку. Без читања нема учења, каже Жељко Бојанић, директор школе

Библиотеке се не праве, оне расту, давно је рекао Агустин Бирел, аутор познат по хумористичким есејима. Тако је компанија Јумедиа Монт пожељела да порасте и библиотека Основне школе „18. октобар” на Биочу и поклонила 50 наслова. Како би пробудили жељу за читањем поклонили смо дјеци највреднији поклон - књиге, којима су употпунили библиотеку. На њиховим полицама нашле су се књиге Јована Дучића, Петра II Петровића Његоша, Владислава Петковића, Достојевског, Јована Јовановића Змаја, Ива Андрића и Жане Милутиновић.

image

Донација књига

-м.л.в

Директор школе Жељко Бојанић захвалан је на донацији компанији Јумедиа Монт и редакцији „Дана”.

– У вријеме технолошког напретка, када дјеца баратају телефонима, компјутерима ова донација је нешто што је један лијепи гест ваше куће. Захвални смо што сте донацијом књига уљепшали нашу малу библиотеку. Настојимо да књигу, односно писана ријеч вратимо оном изворном, да без читања нема учења. Од малих ногу дјецу морамо да учимо како треба. Мобилни телефони су постали свакодневница, Интернет је постао доступан свима. Нисам против технолошког напретка, али сматрам да књига треба да се врати на пијадестал да би дјеца кроз њу стварали љепшу слику о животу – сматра Бојанић.

Наставница математике и библиотекарка Нина Кнежевић каже да тренутно имају око 3.000 наслова. Она истиче да би било пожељно да набаве и један дио лектира.

– Дјеца нијесу довољно заинтересована за читање колико би требало. Радимо на томе, а у томе ће нам помоћи ваша донација. Ова донација нам много значи, јер се неко сјетио наше школе и наше дјеце да виде у каквим условима радимо. Потребно је много тога да би дјеци било љепше. Јесте да имамо мање ђака него неке градске школе, али сви они заслужују најбоље – наводи Кнежевић.

image

Донација књига

-м.л.в

Ученица Сташа Тодоровић често посјећује школску библиотеку.

– Долазим често у библиотеку и највише волим да читам романе. Вољела бих да наша школска библиотека буде опремљена са више лектира, како би ученицима било лакше да се снађу и прочитају их. Од малих ногу треба читати књиге, јер онда имамо другачији поглед на свијет – каже Сташа Тодоровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:45