Novi školu čekaјu tri godine / Arhiva
23/03/2023 u 10:36 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danas protest roditelja učenika i nastavnika OŠ Vladimir Nazor" ispred Vlade

Zagazili smo u treću godinu od momenta kada su rekli da јe škola nebezbјedna, a cijelo ovo vrijeme smo bili mirni, strpljivi i razumni, rekla јe Milošević

Savjet roditelja Osnovne škole "Vladimir Nazor" danas organizuјe protest ispred zgrade Vlade zbog nepoštovanja rokova za raspisivanje tendera za izgradnju nove školske zgrade. Protestni skup počinje u 11 časova. Jelena Milošević, predsjednica Savjeta roditelja, ističe da su zagazili u treću godinu odugovlačenja i obmanjivanja roditelja, djece i nastavnika.

image

Jelena Milošević

Srđan Boljević

– Svaki roditelj treba da se odazove protestu, da pozove bake, deke, prijatelje, buduće roditelje. Zagazili smo u treću godinu od momenta kada su rekli da јe škola nebezbјedna, a cijelo ovo vrijeme smo bili mirni, strpljivi i razumni. Prilagođavali smo se uslovima rada, pristali smo na razne smjene i satnice, prihvatili tri škole, a sve u nadi da će naša biti uskoro sagrađena. Međutim, rezultata ni na vidiku, a mi sve mirniji i staloženiji prihvatamo situaciju takva kakva jeste, a griješimo u tome – rekla јe Milošević.

Milošević ističe da neće dozvoliti da im dјeca završavaјu školu kao podstanari.

– Ne smijemo dozvoliti da naše naselje ostane bez škole, da buduće generacije ne znaju gdje će biti njihovi prvi školski koraci. Ne smiјemo dozvoliti da naši polumaturanti školu završavaju po drugim podgoričkim školama, kao podstanari. Želim da napomenem da djeca na protest mogu ići uz pratnju roditelja i da je u planu da bojkotujemo nastavu. Imamo apsolutnu podršku nastavnog kadra i uprave škole. Pozvali smo i nastavnike ostalih škola da nas podrže, jer je samo pitanje vremena kada će se i ostale vaspitno - obrazovne ustanove naći u sličnoj ili istoj situaciji – navela јe Milošević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 20:54