/ -
07/09/2022 u 12:40 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Delegacija Glavnog grada u Turskoj: Razmijenili iskustva u upravljanju vodama

Sa predstavnicima Uprave za vode Instanbula je dogovoreno potpisivanje memoranduma o saradnji kojim će se predvidjeti dalje mogućnosti razmjene znanja i iskustava, kao i organizovanje obuka, navode iz PG biroa

Delegacija Glavnog grada obišla je nekoliko postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Turskoj. To je, kako su saopštili iz PG biroa, bila prilika za razmjenu iskustava kada je u pitanju upravljanje vodama jer je Podgorica na korak do početka izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Delegacija se, kako navode iz PG biroa, sastala sa predstavnicima Uprave za vode Instanbula sa kojima je dogovoreno potpisivanje memoranduma o saradnji kojim će se predvidjeti dalje mogućnosti razmjene znanja i iskustava, kao i organizovanje obuka i zajedničke promocije projekata koji su značajni za oblast vodoprivrede.

– Delegacija Glavnog grada obišla je i jedno od najvećih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u gradu Atakoju, koje preradi 600.000 kubika otpadne vode na dan. Istanbulsko postrojenje se nalazi uz veliki gradski park (sportsko-rekreativnu zonu) u jednom od najvećih naselja u tom gradu – navode iz PG biroa.

Menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj je istakao da je izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda sa razlogom projekat vijeka za Podgoricu, te da će se njegovom realizacijom riješiti značajan ekološki problem. Izvršni direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid je naveo da je razmjena iskustava sa predstavnicima Uprave za vode Instabula značajna, posebno sa stanovišta upravljanja postojenjima.

– Predstavnici Uprave za vode Istanbula istakli su da su spremni da pruže punu podršku i u vidu organizovanja obuke za zaposljenje u preduzeću Vodovod i kanalizacija, kao i da bi se uspostavljanjem bliže saradnje u oblastima upravljanja vodama postigli značajni rezultati i u oblasti zaštite životne sredine. Direktor Uprave za vode Istanbula Šafak Baša kazao je da kvalitet usluge zavisi od brzog reagovanja prilikom rješavanja problema na terenu, te da je to svakako ključ uspješnog upravljanja gradskim vodama – navode iz PG biroa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 08:19