Delegacije SOBNOR-a Crna Gora i OBNOR-a / - SOBNOR Crne Gore
04/03/2024 u 17:57 h
Ljiljana MinićLjiljana Minić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radojević: Milo Marković je naš velikan

Ime Mila Markovića će ostati u SOBNOR-u kao pojam ljudskog gorostasa i velikog sina Crne Gore i Jugoslavije dostojnog velikog poštovanja, saopštio je Radojica Radojević, predsjednik SOBNOR-a Crne Gore

Delegacije SOBNOR -a Crne Gore i OBNOR-a 1941-1945 Glavni grad posjetile su vječnu kuću predsjednika i osnivača Saveza organizacije boraca NOR-a Crne Gore Mila Markovića na Pelevom Brijegu, povodom jedanaest godina od njegove smrti. U delegaciji SOBNOR-a bili su Radojica Radojević, Ljubenko Borović, Miroslav Stanić i Aleksandar Maraš. Organizaciju OBNOR-a Glavnog grada predstavljali su Radmila Čagorović, Gojko Radusinović, Djordjije Miško Selić i Dragan Jovović. Na Pelevom Brijegu bio je i Radenko Bošković, koordinator OBNOR-a Mojkovac.

– Ovo je samo znak velikog poštovanja prema profesoru Markoviću i njegovog ogromnog doprinosa u radu i djelovanju SOBNOR-a Crne Gore.  SOBNOR-a  je ustanovio kao najveće priznanje " Povelja MiloMarković " koja se svake druge godine dodjeljuje za izuzetan doprinos u radu organizacije. Svjedoci smo da smo već u više navrata dodijelili ovo veliko priznanje nasim zaslužnim drugovima, a što nam svima dobitnicima pričinjava veliku čast i radost da se mozemo okititi ovim priznanjem kaže Radojica Radojević, predsjednik SOBNOR-a Crne Gore.

On je saopštio da su nedavno obnovili zahtjev prema Glavnom gradu da jedna ulica ili obrazovna ustanova na teritoriji Podgorice nosi ime velikana, humaniste i slobodara kakav je bio Marković.

– Na ovaj datum mi borci i poštovaoci boračke organizacije dajemo dužnu počast dragom čovjeku, borcu NOR-a od prvih ustaničkih dana 1941 godine, patrioti, cijenjenom univerzitetskom profesoru, dugogodišnjem predsjedniku SUBNOR-a Titograda, Crne Gore i Jugoslavije. Mi njegovi drugovi pamtićemo ga kao časnog čovjeka, humanistu, narodnog poslanika i velikog borca za slobodu i istinu. Bila nam je čast i privilegija da ga poznajemo i saradjujemo sa njim. Ponosni smo što smo bili njegovi drugovi i prijatelji a neki od nas ovdje i njegovi djaci i studenti – rekao je Radojević.

Radojević dodaje, da će ime Mila Markovića ostati u SOBNOR-u kao pojam ljudskog gorostasa i velikog sina Crne Gore i Jugoslavije dostojnog velikog poštovanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 09:09