Ђељошај не напушта Општину / Дан
16/03/2022 u 07:20 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђељошај: Не занима ме министарско мјесто

Ниjе риjеч о неприхватању одговорности јер у овоj констелациjи снага у Црноj Гори и у овоj прегриjаноj атмосфери биће доста изазовно водити министарства. Jа се тога не плашим, међутим имам обавезу преузету на локалним изборима у Тузима, каже Ник Ђељошај

Без обзира на понуде и предлоге да преузмем министарско мjесто, остајем на мјесту предсједника Општине Тузи, казао је за "Дан" Ник Ђељошај, предсједник Општине Тузи. Он је истакао да га тренутно то не занима.

– Ниjе риjеч о неприхватању одговорности министарског мjеста. Коjе год министарство било, у овоj констелациjи снага у Црноj Гори и у овоj прегриjаноj атмосфери, биће доста изазовно водити. Jа се тога не плашим, међутим на задњим локалним изборима за Општину Тузи, мени jе дата подршка, да jе водим као предсjедник. Почели смо радити, формирали смо екипе за рад и доказали да знамо веома успjешно прво поставити на ноге, а затим и водити jедну новоформирану општину. Преузео сам општину када су нас убjеђивали да ниjе економски одржива, тада кад нам jе Главни град диjелио "милостињу" мању од два милиона еура у име финансиjског плана. Након три године дошли смо до више него четвороструког буџета. А да буде jош боље, извjештаj ДРИ о раду Општине нас jе оциjенио позитивно, што jе, морате признати, риjеткост посебно за општине – каже Ђељошај.

О томе које ће им министарство припасти Ђељошај тренутно не жели да се изjасни.

– Преузећемо као мањинске партиjе одговорност у неколико ресора, а у наредним данима ћемо се у оквиру мањинских партиjа договорити. Као што смо доказали да имамо кадрове коjи знаjу водити, од почетка jедну општину, доказаћемо да су вриjедни и способни да воде и министарство. Треба им само дати шансу. А ко ће бити министар могу вам рећи, без лажне скромности, да их има, али о томе ћемо одлучити када тачно одредимо ресор па на основу стурчности и дjелокруга ресора изабрати ко ће преузети одговорност – казао је Ђељошај.

Одборник Бошњачке странке у Скупштини општине Тузи Мевлудин Диздаревић каже да су у очекивању формирања мањиске Владе, свjедоци разних медиjских калкулациjа и скепулациjа.

– Не могу да тврдим ко ће све бити у саставу будуће Владе. Дакле, уколико предсjедник Ђељошоj и његова партиjа се за то одлуче, желим им успjешан рад, што jе и колегиjално и људски. Такође, напомено бих да jе наjважниjе да се инвестициjе реализиjу, и да jе то приоритет локалне самоуправе, без обзира ко jе на челним фунциjама општине. Али и сам предсједник наjавио да ће остати на челу Општине до краjа мандата – наводи Диздаревић.

Одборник ДУА Енис Ђокај сматра да неће доћи до тога да Ђељошај напусти мјесто предсједника Општине.

– Уколико се то деси нови предсjедник би имао већи притисак, поготово када се узима у обзир планирани буџет. По мени од почетка jе такав приступ био превелик залогаj jер сноси велики ризик саме реализациjе, а касниjе и исплате, али како год било видjећемо проценат реализациjе на краjу године. Што се тиче избора новог предсjедника уколико би садашњи преузео неку од функциjа у новоj Влади што се тиче Демократске униjе Албанаца то би првенствено зависило од испуњавања досадашњег споразума између политичких субjеката Албанског форума потписаног 2019. године – каже Ђокај.

Штјефан Цамај, одборник Демократа каже да нема конкретних сазнанања да предсjедник Општине Тузи Ник Ђељошај напушта функциjу због неке друге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:56