Ник Ђељошај / -SRDJAN_BOLJEVIC
17/12/2021 u 14:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђељошај: Нећемо блокирати Плантаже, прихватио сам молбу Милана Кнежевића и Дритана Абазовића

На састанку са представницима Плантажа, договорили смо да компанија од понедјељка почне измирење пореских обавеза за порез на непокретност и закључно са овом годином измире 40 процената обавеза за порез на непокретност

Предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај неће блокирати рачун Плантажа, како је то недавно најавио, због неизмиреног пореског дуга за 2021. годину. Ова компанија за порез дугује 888.805 еура.

– Прихватио сам молбу представника Плантажа и заинтересованих одговорних државних функционера, Милана Кнежевића, једног од лидера ДФ-а и Дритана Абазовића, потпредсједника Владе, да помогнемо Плантажама у измирењу законских обавеза према Општини Тузи. На састанку са представницима Плантажа, договорили смо да компанија од понедјељка почне измирење пореских обавеза за порез на непокретност и закључно са овом годином измире 40 процената обавеза за порез на непокретност. Преостали дио пореске обавезе за порез на непокретност Плантаже ће уплатити Општини Тузи на рате до 31. маjа 2022. године, шта су и прихватили представници компаније. Овим сам показао да одговорно водим рачуна за пословање привредних друштва у нашој општини. На састанку сам указао, да jедина нова околност може да буде, уколико буде опстукциjа у плаћању обавеза коjе има према Општини Тузи од стране Министарства финансиjа. Ово jе и на дjелу коначна порука злонамjерних да jа желим да уништим Плантаже, jер радим по закону – казао је Ник Ђељошај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:33