Nik Đeljošaj / - FOTO: MIĆKO VUJISIĆ
29/03/2023 u 13:25 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Đeljošaj ponovo izabran za predsjednika Opštine Tuzi

Koalicija Albanski forum koju cine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, čiji je Đeljošaj bio nosilac osvojila je apsolutnu vlast na lokalnim izborima u Tuzima 5. marta

Dosadašnji predsjednik Opstine Tuzi Nik Đeljošaj izabran je ponovo na tu funkciju. Njega je za predsjednika predložio Ferhat Dinoša, ispred koalicije Albanski forum, a od 32 odbornika za je glasalo 20, dok koalicija okupljena oko DPS- a nije glasala. 

image

Zasjedanje Skupštine Opštine Tuzi

- FOTO: MIĆKO VUJISIĆ

Koalicija Albanski forum koju cine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, čiji je on bio nosilac osvojila je apsolutnu vlast na lokalnim izborima u Tuzima 5. Marta.

image

Zasjedanje Skupštine Opštine Tuzi

- FOTO: MIĆKO VUJISIĆ

Nik Đeljošaj kazao je da mu je čast sto ima priliku da bude izabran za predsjednika. 

Video: Mićko Vujisić

- Narod nam je povjerio rukovodjenje Opštinom, kako bi se dalje razvijala. Prije četiri godine na istom mjestu stvari su bile drugačije. Mi smo opravdali očekivanja gradjana. Završili smo više od stotinu projekata, sada imamo progresivnu upravu sa razvijenim svim granama. Izgradili smo putnu infrastrukturu, povećali podršku poljoprivrednicima, otvorili fabrike i Malesija je postala opština sa najvise potencijala. Tokom četiri godine postigli smo uspjehe koje nijesmo mogli zamisliti. Povećali smo standard građana, svi su nas halili. Imamo dobru saradnju sa drugim zemljama. Malesija ima podršku sinova i kćeri iz dijaspore. Mi znamo najbolje kako prolaze manjine u Crnoj Gori. Zato smo prije četiri godine pozvali BS u koaliciju, iako nam nijesi trebali za vlast. Oni to nijesu cijenili. Okrenuli su se drugoj strani - rekao je Đeljošaj.

On kaze da mu je motiv rada dobrobit građana. 

- Planiramo saradnju sa građanima i da radimo na razvoju opštine. Biće ovo godine prosperiteta i razvoja na najvećem nivou. To mozemo uraditi svi zajedno - kaze Đeljošaj.

Ferhat Dinoša, odbornik NUA kazao je da je Đeljošaj predložen za drugi mandat jer je to sebi obezbijedio tokom prvog mandata. 

- Dokazao je da umije da rukovodi Malesijom. Albanski forum nije razmišljao da li da podrži njegovu kandidaturu. Izbori su stavili pečat razvoju Opštine na čelu sa Albanskim partijama. Ponašaćemo se u skladu sa evropskim propusima. Albanske stranke znale su da daju doprinos razvijanju demokratije u Crnoj Gori. Saradnju nastavljamo samo sa prozapadnim strankama Crne Gore - rekao je Dinoša.

Simon Ivezaj, odbornik DPS-a istako je da je Dinoša iznio dosta stvari koje su na mjestu. 

- Mi kao koalicija nemamo nista sporno u tome da Đeljošaj dolazi iz tradicionalne porodice, ali sa političkog aspekta ne možemo ga podržati za predsjednika. Nećemo glasati ni za ni protiv. Dobili ste većinu, a za dobre odluke imacete podršku opozicije ako je od značaja za građane. Nadam se da ćete dobro upravljati Opštinom - kaze Ivezaj.

Adnan Pepić, bivsi odbornik BS kaze da je danas značajan trenutak jer ce on opredijeliti put u naredne četiri godine.

- Govoriću o odnosima dva naroda koji su manjebrojni. Kada je bilo teško Bosnjacima ko je prvi prilazio u pomoc bili su Albanci i obratno. Naša obaveza je da odnose koje su nasi preci izgradili usavršavamo. Nama je bila pružena ruka, a danas ja pružam ruku Albanskom forumu. Najavio sam podršku Đeljošaju. To nije podrška jednog čovjeka već Bošnjačkog naroda. Zastupaću interese građana i sve što mi budu stanovnici trazili prezentovaću Đeljošaju - istice Pepić.

Samir Adžović, odbornik SD-a pozvao je Adnana Pepića da vrati mandat, jer on licno nije osvojio 300 glasova koliko je potrebno za mandat. 

- U najmanju ruku treba da podnesete ostavku i vratite mandat nama. Pozivam vas da to uradite. Vi lično niste osvojili 300 glasova tako da vratite mandat - porucio je Adžovic.

Odbornik BS-a Mevludin Dizdarević, smatra da nema potrebe da se govori o istoriji kao da Albanci nijesu postojali prije Nika Đeljošaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 05:04