/ Ник Ђељошај (архива)
19/05/2021 u 08:13 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђељошај се на Владу жалио Стејт департменту

О односу Владе према Општини Тузи обавијестио сам све међународне партнере, па све до деска за Црна Гору у Стејт департменту, гдје су у директној комуникацији били наши лобисти и албанско-америчке организације, рекао је Ђељошај

Општина Тузи за пет мјесеци Влади Здравка Кривокапића послала је 17 дописа, осам ургенција, 20 захтјева, четири иницијативе, једну опомену и једну информацију, а добили су свега пет одговора, саопштио је предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај. Ђељошај је огорчен је односом Владе према најмлађој општини у Црној Гори и захтијева да се све то што прије промијени.

– Општине и Влада су два система институциjа коjа су блиско везана у своjим надлежностима и мораjу да сарађуjу како би грађанима пружили оно што очекуjу од локалне самоуправе. Нажалост, ево скоро пола године, престала jе функциjа Владе, јер она за Општину Тузи не постоjи. Влада нас дискриминише и не сарађуjу. Разлози су различити, али наjвише због мржње коjе имаjу према народу коjи живи на овим просторима. Упутили смо у овоj години на десетине и десетине дописа, ургенциjа, захтjева, информациjа, опомена... али нажалост имамо повратну информациjу само на четири, пет њих. Ово показуjе да ова Влада на организован начин, ради на урушавању Општине Тузи, као краjњи циљ. Послаћу им поруку, коjа jе одавно послата Слободану Милошевићу, а пошто не видимо разлику у политици према нама, „Не брини моjа Малесијо, jер имаш своjе синове у Америци“ – рекао је Ђељошај.

Ник Ђељошај истиче да овакав однос Владе Црне Горе утиче на економски развој Општине Тузи.

– Овакав однос Владе пуно штети у привлачењу и реализациjи инвестициjа коjе су у припреми и сигурно да се овим одуговлачи економски развоj Општине Тузи. Али неће успjети у томе – каже Ђељошај.

Предсједник Општине Тузи о лошим односима са Владом обавијестио је међународне партнере.

– О томе сам обавијестио све међународне партнере, па све до деска за Црна Гору у Стејт департменту, гдје су у директној комуникацији били наши лобисти и албанско-америчке организације. Без обзира на покушаj урушавања наjмлађе општине у Црној Гори, општина функционише и извршава све обавезе према грађанима и инвеститорима, спроводи по плану капитални буџет. Нећемо зависити од оних коjи желе наjгоре jедноj циjелоj општини у држави гдjе владаjу. Огромну подршку коjу сам добио на изборима, сада jе jош већа и снажниjа. Када имате подршку грађана, али и партнера и одличне односе и тимски рад у општини издржаћемо и ове ударе – рекао је Ник Ђељошај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:24