/ -
18/07/2022 u 13:52 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Demokrate o rušenju kuće Vuјovića: Nastavljena antigradska politika

Da URA nije glasala za odlaganje izbora, aktuelna gradska administracija bi danas bila u opoziciji, a nova vlast, sigurni smo, ne bi dozvolila nastavak ovakvog antipodgoričkog djelovanja, poručuјu Demokrate

Parada političkog licemjerja se sa državnog nivoa, naravno, preselila i na lokalnu političku scenu, a tome svjedoči jučerašnji licemjerni lament određenih formalno opozicionih odbornika Skupštine Glavnog grada zbog rušenja kuće Vujovića, jednog od simbola Bokeške ulice, ociјenio јe klub odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada. Iz ove partiјe podsјećaјu da јe Podgorica јedan od riјetkih evropskih gradova koji na današnji dan ima svega nekoliko građevina koje podsjećaju na predratni period.

– Duh stare Podgorice su u skorom vremenu čuvale rijetko preživjele građevine u užem gradskom jezgru, a jedna od njih je i juče srušena kuća Vujovića u Bokeškoj ulici. Jedna antipodgorička, antigradska i proinvestitorska politika koja je u prethodnom periodu srušila Kino kulturu, hotel Crna Gora i tako redom, rušenjem kuće Vujovića je samo potvrdila svoju dosljednost. I to nijednog građanina Podgorice nije iznenadilo – navode Demokrate.

Oni ukazuјu da su, kako navode, nelogične, licemjerne i za iznenađenje, neubјedljive kritike dijela navodno opozicionih odbornika na račun aktuelne gradske uprave, kako na vrijeme nije stavila van snage plan UP Nova varoš - Blok E.

– Prilika je da mi podsjetimo građane, da je aktuelna gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom, prva u istoriji Podgorice koja će vršiti vlast duže od 4 godine, bez izbora, zahvaljujući političkim odlukama GP URA. Da URA nije u Skupštini Crne Gore glasala za odlaganje izbora, aktuelna gradska administracija bi danas bila u opoziciji, a nova vlast, sigurni smo, ne bi dozvolila nastavak ovakvog antipodgoričkog djelovanja i zadovoljenja investitorskih interesa na štetu našeg grada – poručuјu Demokrate.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 18:37