/ Demokrate
23/11/2022 u 12:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: DF javno saopštio da nećemo biti dio vlasti u Zeti

Ono krajnje minimalno što nam pripada, saglasno demokratskim principima, branimo, jer nećemo nikad dozvoliti da ni nas, ni one časne ljude koji su nam dali potpuno čiste i slobodne glasove i mandate niko ne ponizi, ni uvrijedi, ni omalovaži, saopštile su Demokrate Zete

Poštovane kolege, vi ste prvi izašli javno i saopštili da Demokrate neće biti dio vlasti u Zeti, a ne mi. Vi ste saopštili da su razgovori završeni ako ne pristajemo na vaše ucjene, a ne mi. Vi ste i poslednjim saopštenjem napokon priznali da, suprotno demokratskim principima i dosadašnjoj praksi, želite za sebe i poziciju predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine Opštine i da je to ultimativan uslov, saopštile su Demokrate Zete kao odgovor na navodnu ponudu Demokratskog fronta.

"Za budućnost Zete": Lokalna vlast će biti formirana bez Demokrata

- Mi smo željeli da demokratski, bratski i zetski, kako rekoste, uradimo ono što smo uradili u mnogim crnogorskim opštinama, odnosno podijelimo dvije najvažnije političke pozicije. Da vi koji ste, iako u koalicionom aranžmanu, dobili više glasova i mandata, dobijete ubjedljivo najznačajniju poziciju, a to je pozicija predsjednika Opštine za koju vaši pregovarači u drugim opštinama tvrde da nosi praktično kompletnu vlast, a da mi koji smo samostalno osvojili oko 22 odsto i sedam mandata kandidujemo budućeg predsjednika Skupštine opštine. Podsjetićemo vas da u pojedinim opštinama, kada saberete mandate svih konstituenata DF-a, nemate ni približno sedam mandata, a imate poziciju predsjednika Skupštine opštine. Da ne govorimo o Herceg Novom, gdje ni matematički nijeste potrebni za vlast, imate zajedno značajno manje mandata nego mi samostalno u Zeti, a nikada vam do sada nijesmo osporili poziciju predsjednika SO, niti pomislili da vas eliminišemo iz skupštinske većine, iako je bilo raznih zahtjeva i mogućnosti - navode Demokrate Zete.

Oni kolegama iz Demokratskog fronta poručuju da se puste trikova, jer svi dobro znaju koliko koja pozicija vrijedi i šta su demokratski principi.

- Ukoliko vam nije jasno, pitajte vaše pregovaračke timove u drugim opštinama. Trebali ste da znate da nas niti broj nekih fotelja fascinira, niti nas bilo ko može ponižavati.  

Nije nama sporno da vi imate i predsjednika Opštine, i potpredsjednika Opštine, i sekretara Skupštine, i potpredsjednika Skupštine, ali ono krajnje minimalno što nam pripada, saglasno demokratskim principima, branimo, jer nećemo nikad dozvoliti da ni nas, ni one časne ljude koji su nam dali potpuno čiste i slobodne glasove i mandate niko ne ponizi, ni uvrijedi, ni omalovaži. Ponavljamo vam, časno je biti opozicija i ta uloga nam je dobro ponzata, ali je nečasno pristati da te neko ponizi zarad nekog interesa - navodi se u saopštenju.

Navode da su oni tu ukoliko se iz DF-a vrate demokratskim principima, dosadašnjoj praksi i onima koji su iskreno branili Zetu.

- Ako ćete i definitivno drugim putevima i sa onima za koje ste tvrdili da rade protiv Zete i Zećana, srećno i berićetno vam bilo - poručile su zetske Demokrate.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2022 12:58