Војислав Марковић / Foto: Архива
06/10/2021 u 07:39 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе покрећу процедуру за смјену Војислава Марковића: Разријешити директора због милионске грешке

Позивамо Државну ревизорску институциjу да крене у обилазак и осталих градских предузећа са посебним акцентом на Чистоћу, Тржнице и пиjаце и Водовод, навео је Јанко Крстовић

Клуб одборника Демократа у Скупштини Главног града покренуће иницијативу за смјену Војислава Марковића, директора Спортских објеката, због погрешно приказаних података у финансијском извештају предузаћа за прошлу годину на који је Државна ревизорска институција дала негативно мишљење. ДРИ је, како је објављено, између осталог утврдила да је погрешно исказан износ од 1,88 милиона еура, за авансе за нематеријална улагања, док ревизору нису дали папире за одложене порезе и инвестиције у току од укупно 90 хиљада еура.

image

Крстовић

-SRDJAN_BOLJEVIC

Шеф клуба одборника Демократа Јанко Крстовић каже да је негативно мишљење ДРИ-а најбољи показатељ рада и стручности, како градске управе тако и градоначелника Ивана Вуковића.
–Као одборник у Скупштини Главног града упознат сам са финансиjким извjештаjем Спортских обjеката за 2020. годину, и када jе сами извjештаj ушао у скупштинску процедуру указивао сам на одређене неправилности по питању погрешног књижења, што за посљедицу има различите финансиjске ефекте. Погрешно су евидентирана одложена пореска средства, односно приказан jе већи добитак предузећа него што jе то стварно случаj. Неспособност управљања градским предузећима до сада су показали скоро сви челни људи чиjе jе именовање потписао градоначелник, па се са сигурношћу може рећи да удио у лошем пословању има и сам градоначелник – наводи Крстовић.
Крстовић захтијева од Вуковића да покрене смјену Војислава Марковића јер, како је навео, није дорастао задатку да води предузеће.
–Очекивао сам овакво мишљење ДРИ и прилично сам сигуран да ни тим извjештаjем ниjе обухваћен апсолутни сваки сегмент и пропуст управе, jер jе на jедноj од кључних позициjа у Државноj ревизорскоj институциjи некадашњи функционер ДПС-а Зоран Jелић. Ми позивамо Државну ревизорску институциjу да засуче рукаве и крене у обилазак и осталих градских предузећа са посебним акцентом на Чистоћу, Тржнице и пиjаце и Водовод" – навео је Крстовић.

Коментар на ставове Јанка Крстовића покушали смо да добијемо од Војислава Марковића, извршног директора Спортских објеката. Марковић се јавио на телефон, али није саслушао питање јер је прекинуо везу, а затим и угасио телефон.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:13