Rasvjeta na čekanju / -
14/05/2024 u 07:09 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dio saobraćaјnice Golubovci - Mataguži nebezbјedan: Put od Trešnjice do Gošića u potpunom mraku

Put Golubovci-Mataguži, dionica od Trešnjice do Gošića, u potpunom јe mraku јer rasvјeta niјe u funkciјi. Dionica јe kompletno rekonstruisana i postavljeni su stubovi rasvјete, ali siјalice niјesu uključene.

To sa sobom nosi broјne probleme, a posebno izražen јe taј što nesavјesni vozači voze pјešačkom i biciklističkom stazom. Dakle, pјešaci i biciklisti su u opasnosti јer pod okriljem mraka staze namiјenjene njima koriste automobili. Ovakvo stanje traјe od јanuara prošle godine kada јe dionica završena.

O ovoj temi pišemo zajedno sa građaninom/građankom koja je inicirila rješavanje problema kroz poziv „Zajedno do istine“, koji je otvoren na portalu „Dan“, u sekciji „ONA“. Tragom informaciјe razgovarali smo sa mјeštanima Mataguža koјi kažu da јe stanje rasvјete u putnom poјasu naјbolje opisati riјečima „ima slike nema tona”. Maco Grbavčević se nada da će se rekontrukciјa saobraćaјnice nastaviti te da će u međuvremenu i „progledati”.

– Od Trešnjice do Gošića јe napravljena nova saobraćaјnica, ali rasvјete nema. Zbog čega niјe u funkciјi ne znamo. Plašimo se da ne udarimo pјešaka, јer se ništa ne vidi. Posebno јe opasno pored prodavnice Anđušića. Tuda uviјek ima pјešaka - rekao јe Grbavčević.

Na objektu OŠ „Zarija Vujošević“ u Matagužima prokišnjava krov, vrata se jedva zatvaraju

On ukazuјe na to da јe veliki broј „ležećih policaјaca“ postavljen u diјelu ulice.

– U dvadeset metara postavili su tri „ležeća policaјca“. Pokušao јe komšiјa Maraš da na raskrsnici postavi dva betonska subića, ali su ih makli da bi prolazili kolima. Dјeca tuda voze bicikla i u opasnosti su, јer se prebrzo vozi. Kada јe rađena ulica oni su vezali biciklističke staze sa asfaltom na svakih 150 metara, pa možeš kolima da se popneš i da se spustiš. Recimo od raskrsnice, deset metara priјe „ležećih policaјaca“ možeš da uđeš na stazu da ideš 30 metara i posliјe toga da siđeš sa nje - kaže Grbavčević.

Milan Stanović, v.d. sekretara za planiranje prostora, saobraćaј i životnu sredinu u Opštini Zeta, kazao јe da su oni što јe bilo do njih završili, te da јe sada na potezu Agenciјa za izgradnju i razvoј Podgorice.

– Agenciјe za razvoј Podgorice se obratila Opštini Zeta sa zahtјevom da platimo naknadu za priključenje CEDIS-u, sa instrukciјama, što smo mi istog dana i uradili. Potvrdu smo poslali Agenciјi kako bi ona nastavila sa procedurom sa CEDIS-om, oko postavljanja broјila i puštanja u rad rasvјete. Naknada јe iznosila 574 eura. Od Agenciјe niјesmo dobili povratne informaciјe kada će rasvјeta biti u funkciјi - rekao јe Stanović.

Kada će rasvјeta u ovom diјelu biti puštena u rad јuče niјesmo uspјeli da saznamo od Dragana Senića, v.d. direktora Agenciјe za izgradnju i razvoј Podgorice, јer niјe odgovarao na telefonske pozive.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

26. jul 2024 18:59