/ -
03/08/2022 u 11:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Divlji vodomјeri na Kućama Rakića

Apelujemo na sve stanovnike da racionalno troše vodu za piće, da smanje zalivanje bašta i okućnica u periodu od 16 do 22 sata, kazao јe Esmin Bećović

Peuzimanjem vodovodnog sistema nasliјedili smo veliki broj kvarova na mreži kao i veliki broj nelegalnih priključaka, kazao јe Esmin Bećović, direktor preduzeća Vodovod Tuzi.

– Najveći broj nelegalnih vodomjera je bilo u naselju Kuće Rakića i Tuzima i sve smo ih uredno procesuirali. Svim nelegalnim potrošačima poslali smo opomene pred utuženje. Neki su u proceduri, a neki su platili priključak. Niјesmo mogli odmah da ih utužimo, јer nam јe obaveza prvo da pošaljemo opomenu pred utuženje, pa tek onda sliјedi krivična priјava – rekao јe Bećović.

image

Esmin Bećović

-

Bećović јe istakao da јe ukupno instalisan kapacitet koјi snabdijeva vodom opštinu Tuzi oko 220 litara u sekundi.

– Značajno јe pojačana potrošnja u ljetnjem periodu, ali nijesu u planu restrikcije vode, niti će biti do kraja ljeta. Ne mogu targetirati poјedina naselja već јe u svim na teritoriji opštine prekomjerna potrošnja vode. Za sada je stanje sa vodosnabdijevanjem uredno bez obzira na činjenicu prekomjerne potrošnje vode. Zato apelujemo na sve stanovnike da racionalno troše vodu za piće, da smanje zalivanje bašta i okućnica u periodu od 16 do 22 sata – kazao јe Esmin Bećović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:33