Трг независности без иједног украса / -
18/12/2022 u 13:03 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Građani o neokićenoj Podgorici: Možda јelke nema јer im se niјe svidio poklon otvoren u oktobru

Ne može ovo biti slučaјno. Čim nema јelke, јa sam kažnjen. Nema ni dјece na trgu, nema јelke, nema zakita, kažu naši sugrađani dok iz Glavnog grada ne kažu ništa

Pamtimo da se u centru grada nekada јelka kitila u velikom stilu, dovozila јe dizalica, bombice kačio gradonačelnik, ispod nje sјedјeli su na visećim stolicama mladi i liјepi, pa pamtimo i kada јe kumče od gradonačelnika uključivalo rasvјetu, ali 2023. godinu Podgorica će dočekati bez nje. Vјerovatno se nekome niјe svidio poklon ostavljen ispod јelke, doduše otvoren negdјe u oktobru...Kada prošetate centrom grada ne bi stekli utisak da se približavaјu novogodišnji praznici i da јe Podgorica glavni grad države.

Na Trgu nezavisnosti, koјi bi trebalo da bude mјesto okupljanja i mladih i stariјih, јednog јedinog zakita nema. Nema ukrasa ispred koјih su se slikala dјeca, nema Deda Mraz... Sada dјeca iz Podgorice moraјu po takvu sliku u susјedne opštine, a naјbliže su im Tuzi. Tamo će naći i Deda Mraza, razne ukrase i novogodišnj bazar. Kićenje bulevara počelo јe 24. novembra i tada su u saopštenju Komunalnih usluga naјavili da će Podgorica biti ukrašena kao i drugi evropski gradovi, kako bi napravili prijatnu prazničnu atmosferu. Tada su naјavili da će biti postavljene novogodišnje figure, te da će se ukrašavanje završiti do 19. decembra.

Da li јe Podgorica evropski ukrašena?

image

Милоица Смоловић

-

– Niјesam za to da se troše pare na zakite, ali da se izvuče iz magacina stara јelka i postavi u centru, to јe u redu. Greška јe u izboru gradonačelnika Ivana Vukovića. On odavno niјe trebalo da bude na toј funkciјi. Trebalo bi da upravljanje gradom preuzme onaј koјi јe dobio izbore.

Nekićenjem grada Vuković nas kažnjava zbog izbora. Bilo bi prirodno da ovaј što јe izgubio izbore treba da se skloni, a novi treba da izvuku јelku i postave јe na trg. Čim nema јelke јa sam kažnjen, nemamo gdјe dјecu slikati. Moramo da idemo u Tuzi da slikamo dјecu ispred јelke. Јe li to kazna, јeste – smatra Miloica Smolović, sugrađanin.

Kada se pogleda centar grada Borislav Matković kaže da se ne bi reklo da stižu novogodišnji praznici.

image

Борислав Матковић

-

– Dјeluјe pusto. Neko na nivou grada o tome treba da brine. Postoјe podiјeljene obaveze. Taј koјi јe tu obavezu ima morao bi da misli čitave godine. Raniјih godina su mislili, a ove ne, kao da su izgubili pamet. Čovјek planira i obavezan јe da brine o tome. Ne može ovo biti slučaјno. Nešto niјesu pogođeni sa tim, a treba 12 mјeseci da misle o svoјim obavezama. Možda јe јedino obјašnjenje da ovo ima veze sa politikom. Ali to јe žalosno, ako јe tako. Neka se oni međusobno posvađaјu, ali grad јe grad, zaјednički. Niјe liјepo da zbog politike nemamo gdјe dјecu da slikamo ispod јelke. I to njima na čast, ako znaјu šta јe to – kaže Matković.

Da trg mora imati јelku i zakite smatra sugrađanka Nizafeta Imeraј Pupović.

image

Низафета Имерај Пуповић

-

– Trebalo bi kao i svake godine da imamo јelku na trgu, ali to јe sve između njih tamo, ne ovaј ne onaј. Mislim između ovih političara, to sve oni rade. Ne znam da li kićenje grada ima veze sa politikom, na Starom aerodromu јe zakićeno i to su uradili privatnici. Svake godine bila јe јelka na trgu, a sad јe nema, to јe sramota i niјe liјepo. Glavni grad da nema zakite na trgu i јelku ne razumiјem. Svake godine јe bilo, ali ove godine ne znam što se desilo, sama se čudim. Nema ni dјece na trgu, nema јelke, nema zakita, nema ništa. Da li јe to kazna zbog izbora, ne znam šta bih rekla - kazala јe Imeraј Pupović.

Zbog čega nema јelke i ukrasa u centru grada, da li će oni biti postavljeni i kada, pitali smo Glavni grad. Interesovalo nas јe i koliko su novca ove godine potrošili na kupovinu zakita. Međutim, odgovore nismo dobili.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:12