/ Фото: ПГ биро
10/06/2021 u 12:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дјеца непрописно користе љуљашку у забјелском парку, родитељи су одговорни

Из ПГ бироа апелују на родитеље да справе у парковима дјеца користе у складу са правилима

Љуљашка за дјецу у инвалидским колицима која се налази у новом парку у подгоричком насељу Забјело и даље се користи на непрописан начин, тврде из Главног града. 

Из ПГ бироа наводе да се непрописно коришћење љуљашке наставило упркос бројним апелима и информативној табли на којој је јасно назначена њена намјена.

- Још једном позивамо све родитеље, да се због безбједности дјеце, справе на игралишту користе у складу са правилима- поручили су из Главног града. 

image
Фото: ПГ биро

Подсјетимо, и из градског предузећа Зеленило су се прије два мјесеца оглашавали истим поводом, наводећи да је       љуљашка један од ријетких садржаја у којима могу уживати дјеца са инвалидитетом.

- Апелујемо на родитеље да едукују своју дјецу да због њихове безбједности, али и емпатије, приликом боравка у парку поштују инструкције, а за свако коришћење постављених справа супротно намјени биће одговорно одрасло лице које је у пратњи дјетета присутно у парку. Дужност и обавеза свих нас је да дозволимо дјеци којој је ова справа намијења да искористе могућност за срећно одрастање, уз игру и дружење. Зато подсјећамо родитеље да за осталу дјецу у овом, и свим другим парковима, постоји мноштво могућности и справа за безбрижну и безбједну игру, што им намеће обавезу више да одговорним понашањем помогну свима нама да омогућимо и малишанима који користе колица да уживају у зеленим површинама са пратећим садржајима- поручили су тада из Зеленила. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:32