Lokacija budućeg objekta / - GLAVNI GRAD
10/07/2024 u 14:24 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju gradiće u podnožju Veljeg brda

Od Ministarstva prostornog planiranja urbanizma i državne imovine i zvanično sam zatražio izdavanje urbanističko-tehničkih uslova kako bismo krenuli sa pripremom projektne dokumentacije, rekao je Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice

Glavni grad je započeo pripremu važnog projekta koji se tiče izgradnje novog, velikog i modernog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, a koji će se nalaziti u mirnoj oazi između Tološa i Mareze, najavio je zamjeniik gradonačelnice Luka Rakčević.

– Ovaj projekat doživljavam prije svega kao moralnu, a tek onda kao zakonsku obavezu, koja se decenijama gurala ispod tepiha. Zbog toga smo uradili prvi, a suštinski najvažniji korak koji se tiče obezbjeđivanja lokacije budućeg Dnevnog centra, pa sam od Ministarstva prostornog planiranja urbanizma i državne imovine i zvanično zatražio izdavanje urbanističko-tehničkih uslova kako bismo krenuli sa pripremom projektne dokumentacije. To znači da će se novi Dnevni centar nalaziti u mirnoj oazi Podgorice, na putu između Tološa i Mareze, a u podnožju Veljeg brda na gradskim parcelama od preko 8.500 kvadrata na kojima se optimalno mogu planirati i smjestiti gotovo svi neophodni sadržaji koji novi Dnevni centar mora posjedovati – rekao je Rakčević.

Rakčević je naveo da bi projektna dokumentacija i glavni revidovani projekat trebalo da budu spremni već naredne godine, dok bi u 2026.godini počela gradnja Dnevnog centra.

– Ovaj projekat nije samo građevinski poduhvat, ovo je simbol naše brige i saosjećanja prema onima kojima je pomoć najpotrebnija, a koji su decenijama nevidljivi i prepušteni sebi samim. Pratićemo sve faze ovog projekta, uključiti stručnu javnost, nevladin i civilni sektor, jer je misija solidarnog i inkluzivnog Grada naša zajednička obaveza i dužnost. Vidimo se uskoro sa novim informacijama i koracima u ovom smislu kako bi Podgorica u narednih nekoliko godina konačno dobila Dnevni centar kakav zaslužuje – poručio je Rakčević.

Dnevni centar će biti opremljen najmodernijim sadržajima i u njemu će svako biti tretiran sa dostojanstvom, brigom i uvažavanjem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 12:31