Будући изглед дневног боравка за старе / -Архива
18/01/2022 u 18:02 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Дневни центар за стара лица у Голубовцима имаће 30 корисника

У првој половини године биће расписан тендер за избор најповољнијег извођача који ће радити дневни боравак за стара лица у Голубовцима

Канцелариjа УНДП-а ће у првоj половини ове године спровести поступак за избор извођача радова који ће градити Дневни боравак за стара лица у Голубовцима. Објекат је планиран да буде саграђен у близини Центра за пружање услуга из области социjалне и дjечиjе заштите.

Како су саопштили из Општине у оквиру Главног града - Голубовци након тога ће знати када ће почети градња овог објекта.

– У сарадњи са канцелариjом УНДП-а у Црноj Гори, израдили смо и ревидовали главни проjекат изградње и опремања обjекта дневног боравка за стара лица. Након тога, 8. децембра 2021.године, закључили смо финансиjски споразум са канцелариjом УНДП-а у Црноj Гори, за изградњу самог обjекта. Финансиjска средства у висини од 400.000 еура обезбиjеђена су у буџетима Општине у оквору Главног града - Голубовци за 2021. и 2022. годину – казали су из Општине.

Из Општине у оквиру Главног града - Голубовци истакли су да је пројектована бруто површина будућег дневног боравка за стара лица око 290 квадрата, док jе нето корисна површина око 220 квадратна метра.

– Дневни боравак за стара лица намијењен је за око 30 корисника. Овај објекат радиће у у оквиру Jавне установе Центар за пружање услуга из области социjалне и дjечиjе заштите. Услуга дневног боравка за стариjа лица, jедна jе од сета услуга коjе су дефинисане Законом о социjалноj и дjечиjоj заштити. Конкретни садржаjи, циjена услуге, броj запослених... биће дефинисани током године, када се обjекат сагради и опреми – саопштили су из Општине у оквиру Главног града - Голубовци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

17. maj 2022 22:52