/ - фото: ПГ БИРО
30/07/2021 u 14:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додатних 100.000 еура подршке за пољопривреднике на териториjи Подгорице

Главни град jе у овоj години издвоjио средства у износу 145.000 еура за подстицаj пољопривреде

Градоначелник Иван Вуковић, са сарадницима, састао се данас са представницима мљекара на териториjи Подгорице.  Вуковић jе том приликом казао да jе пољопривреда jедан од наjвећих развоjних ресурса Црне Горе, те наjавио да ће Главни град подржати пољопривредне произвођаче (мљекаре) са додатних 100.000 еура.

– Градска управа се труди да у овом тешком времену подстакне пољопривредне произвођаче и на различите начине покуша да сачува таj потенциjал, као и да створи претпоставке за његову већу валоризациjу у наредном периоду. Jедан од захтjева произвођача, коjем ресорно министарство ниjе изашло у сусрет, било jе повећање премиjа у мљекарству. С обзиром на то да jедан значаjан броj наших суграђана обавља ту дjелатност, одлучили смо да дjелуjемо интервентно и да до краjа године подржимо сточаре са териториjе Подгорице тако што ћемо износ премиjа по литру млиjека повећати са 0,03 € на 0,13 € – казао jе Вуковић и додао да ће Главни град за ту намjену издвоjити 100.000 еура, те да ће се тиме сачувати сточни фонд коjим газдуjе преко 80 пољопривредних произвођача. 

Подсjећамо, Главни град jе у овоj години издвоjио средства у износу 145.000 еура за подстицаj пољопривреде.                

– Ова додатна субвенциjа jе спас за црногорско сточарство, а приjе свега за сточарство у Подгорици. Наjављена мjера нам даjе даха да преживимо и да останемо у послу – закључио Будимир Мугоша и захвалио се градскоj управи на исказаном разумиjевању и подршци. 

– Ова подршка jе много битна за све нас. Размишљали смо да комплетну фарму затворимо jер jе  постало неисплативо, али захваљуjући овоj подршци наставићемо са радом –  казао jе Мугоша, те изразио захвалност поводом уприличеног састанка и указане помоћи.

Како jе ово само први корак градске управе у правцу стварања бољих услова за бављење пољопривредом, договорено jе да се следећи састанак организуjе већ у наредних пар мjесеци. Вуковић jе позвао све пољопривреднике да узму учешће у планирању агро буџета за наредну годину, те истакао да ће он сигурно бити већи од онога коjи jе планиран за ову годину. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:04