Чланови Организационог одбора / -Архива
18/12/2021 u 07:58 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Договорено привремено рјешење: Тузи ће бесплатно одлагати отпад

Општина Тузи преузеће јавну расвјету од 30. априла наредне године

Општина Тузи ће од 1. јануара наредне године до коначног разграничења са Главним градом бесплатно одлагати отпад на депонији „Ливаде“. Како сазнајемо на састанку Организационог одбор за стварање услова за почетак рада новоосноване Општине Тузи, договорено је и преузимање расвјете од 30. априла 2022. године. Након састанка саопштењем се огласили Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија.

Плантаже у понедјељак почињу плаћање

Предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај саопштио је да нијесу блокирала рачун Плантажама, како је то недавно најавио, због неизмиреног пореског дуга за 2021. годину. Ова компанија за порез дугује 888.805 еура.

– Прихватио сам молбу представника Плантажа и заинтересованих одговорних државних функционера Милана Кнежевића, једног од лидера ДФ-а и Дритана Абазовића, потпредсједника Владе, да помогнемо Плантажама у измирењу законских обавеза према Општини Тузи. На састанку са представницима Плантажа, договорили смо да компанија од понедјељка почне измирење пореских обавеза за порез на непокретност и закључно са овом годином измире 40 процената обавеза за порез на непокретност. Преостали дио пореске обавезе за порез на непокретност Плантаже ће уплатити Општини Тузи на рате до 31. маjа 2022. године, шта су и прихватили представници компаније. Овим сам показао да одговорно водим рачуна за пословање привредних друштва у нашој општини – казао је Ђељошај.

Из овог Владиног ресора саопштили су да је једногласно предложена Одлука о привременом уређењу односа између Подгорице и Тузи до коначне расподjеле имовине за стварање услова за рад општине Тузи, у складу са Законом о териториjалноj организациjи.

– Одлука ће бити упућена на усваjање локалним парламентима Главног града и Општине Тузи. Тако ће се стећи услови да Општина Тузи постане носилац права своjине на одређеним непокретностима у вези са коjима не постоjи спор између двиjе стране. Пренијеће се права и обавезе Главног града, као оснивача Jавне установе Културно-информативни центар „Малесиjа“ на Општину Тузи, регулисаће се власничка права над инфраструктуром Водовод и канализациjа- Тузи и статус запослених у Тржнице и пиjаце Подгорица, коjе преузима привредно друштво Пиjаце- Тузи, те услови и начин коришћења бунара Вуксанлекићи 2 и Диноша 2. Привремено су регулисани и послови управљања и коришћења непокретноси из УП Санитарна депониjа са рециклажним центром и пружање услуга депоновања отпада – саопштили су из министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:45