Driton Đokaj / Dan
21/02/2024 u 15:38 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đokaj: U Tuzima neuručeno svako četvrto poresko rješenje

Od 5.266 rješenja za porez na nepokretnosti u 2023. godini za fizička lica neuručenih je ostalo 1.437, kaže sekretar za finansije Opštine Tuzi

Od 5.266 rješenja za porez na nepokretnosti u 2023. godini za fizička lica i 58 rješenja za pravna lica neuručenih јe ostalo 1.437. Kako јe kazao Driton Đokaј, sekretar za finansiјe Opštine Tuzi, pravnim licima su dostavljena sva poreska rјešenja.

– Razlozi za neuručena rješenja su razni, pogrešne adrese nepokretnosti u bazi Katastra, ljudi žive u inostranstvu, preminula lica... Svi vlasnici nepokretnosti na teritoriji Opštine Tuzi, su obaviješteni da će Sekretarijat za finansije Opštine Tuzi, na osnovu Zakona o upravnom postupku, i shodno Odluci o organizaciji i načinu rada lokalne uprave izvršiti dostavljanje јavnim obavještenjem, svih neuručenih rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnosti za 2023. godinu. Obavještenje se stavlja na oglasnoј tabli, internet stranici, društvebim mrežama Opštine, na lokalnoj televiziji TV Boin i na portalu euprava.me - rekao јe Đokaј.

Đokaј јe istakao da se uvid u obrazloženje i rješenja može izvršiti lično u službenim prostorijama Sekretarijata za finansije Opštine Tuzi, zgrada opštine ili elektronski putem web stranice www.laris.me.

– Napominjemo da će Sekretarijat za finansije Opštine Tuzi započeti proceduru prinudne naplate za fizička lica koja nijesu izmirila obaveze za porez na nepokretnosti. Što se tiče duga za pravna lica, postoji jedno privredno društvo koje nije platilo obaveze, i nad kojim je shodno Zakonu o porezu na nepokretnost pokrenuta procedura prinudne naplate - naveo јe Đokaј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:41