Енис Ђокај
24/01/2024 u 17:11 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đokaј:Umјesto u Sukuruću graditi u centru

PUP-om Glavnog grada, Generalno-urbanističkim rješenjem za Tuzi je sportsko rekreativni sadržaj predviđen u blizini centra urbanog područja Tuzi, na parceli između stadiona FK Dečić i SSŠ "25 Maj".

Izgradnja sportsko-rekreativnog centra јe poduhvat koјi raduјe svakog građanina Opštine Tuzi, ali zašto se taj dugo očekivani infrastrukturni projekat radi u Sukuruću, šest kilometara od centra Tuzi, pita Enis Đokaј, odbornik DUA u SO Tuzi.

– PUP-om Glavnog grada, Generalno-urbanističkim rješenjem za Tuzi je sportsko rekreativni sadržaj predviđen u blizini centra urbanog područja Tuzi, na parceli između stadiona FK Dečić i SSŠ "25 Maj". Tu mu je i mjesto. Lično moram reći da gradnju u Sukuruću, toliko daleko od užeg ili šireg jezgra urbanog dijela opštine, nisam očekivao. Recimo stanovnicima Dinoše skoro pa da јe bliži SC Morača od Sukuruća. Žalim da se ovakvi projekti, što ne koštaju malo nego velikih osam miliona, a vjerujem i više, rade na periferiji kao što je nekada završio "čuveni" Dom kulture baš u Sukuruću, gdje je najmanje služio svrsi – rekao јe Đokaј.

Đokaј smatra da ovakvi jednostrani potezi ostavljaju gorak osjećaj da se ovakvi projekti namjerno realizuju u područjima gdje sadašnja većina ima pretežno glasačko tijelo.

– Projektima za sport i rekreaciju nije mjesto u ruralnom području ukoliko se teži da ovakvi i slični objekti imaju gradski karakter. Objekat može sve da bude ali ne i gradski ukoliko je van grada i gradskog jezgra. Tuzi zaslužuju ovakav objekat, tako da bi u ovom slučaju bilo najprihvatljivije i jedino održivo rješenje, što neće biti slučaj ukoliko se ovaj projekat i slični realizuju u potpuno ruralnom području, gdje će između ostalog ubuduće biti i pritiska na poljoprivredno zemljište oko objekta. Pozivam sve aktere Albanskog foruma da još jednom razmisle i razmotre mogućnost, da se ukoliko je to moguće koriguje odluka o lokaciji i ovaj dugo očekivani sportsko rekreativni objekat zaživi negdje u užem ili širem jezgru naše opštine - rekao јe Đokaј.

A.D.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ЂОКАЈТУЗИ
27. april 2024 06:11