Разбацана документа / -Архива
07/08/2021 u 07:50 h
Andrijana Dabanović, Milica VujisićAndrijana Dabanović, Milica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Документација ЦЕДИС-а на дивљој депонији на Какарицкој гори

На депонији су разбацани папири главних пројеката трафостаница, уговора, документације за подизање кредита, али и разни це-деови, стари столови, регистратори... Документација је углавном од 1998. па до 2016. године

На дивљој депонији поред пута изнад Jавне установе за смjештаj, рехабилитациjу и ресоциjализациjу корисника психоактивних супстанци на Какарицкој гори истоварена је документација Црногорског електродистрибутивног система. Процедура уништавања документације дефинисана је законом, а то свакако није бацање поред путева и прављење дивљих депонија. На овој депонији разбацани су папири главних пројеката трафостаница, уговора, документације за подизање кредита, али и разни це-деови, стари столови, регистратори... Документација је углавном од 1998. па до 2016. године. На већини докумената је потпис некадашњег директора Радоице Поповића. Папира има расутих али и у великим картонским кутијама.

Све ово требало је да се рециклира и правилно депонује. Несхватљиво је да се једна државна компанија односи овако и да отпад одлаже непрописно.

Из ЦЕДИС-а су казали да се документација на депонији нашла грешком извођача радова који реновира један од објеката предузећа.

– Компаниjа коjа изводи радове за потребе ЦЕДИС-а на jедном обjекту, сходно уговору, треба да одвезе шут и документациjу на Депониjу, ради уништења у складу са вежећим прописима. Гершком извођача радова докумнетациjа jе завршила на дивљоj депониjи на Какарицкоj гори, умjесто на Депониjи. Документациjа ће у току сjутрашњег дана бити уклоњена са дивље депониjе и транспортована на Депониjу, како би била уништена у складу са прописима – саопштили су из ЦЕДИС-а.

Они наводе да ће испитати околности под којима се десила ова грешка.
– Изражавамо жаљење због ове ситуациjе, посебно имаjући у виду чињеницу да ЦЕДИС, као одговорна компаниjа, посебо води рачуна о заштити животне средине и поштовању важећих прописа. Овакви пропусти не смиjу да се дешаваjу и испитаћемо околности под коjима се десила ова грешка – казали су из ЦЕДИС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:21