kovid ambulante / - SRDJAN BOLJEVIC
12/05/2023 u 14:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dom zdravlja Podgorica: Od ponedjeljka se zatvaraju kovid ambulante

Građani sa respiratornim infekcijama i povišenom tjelesnom temperaturom ubuduće će se javljati svojim izabranim doktorima u zdravstvenim objektima Doma zdravlja Glavnog grada

Od ponedeljka 15.05.2023, nakon tri godine borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, shodno odluci Komisije za zaštitu stanovništa od zarazne bolesti Kovid-19, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i predlogom Instituta za Javno zdravlje, zatvaraju se kovid ambulante za odrasle u  ZO „Donja gorica“ i djecu u ZO „Tološi“.

- Građani sa respiratornim infekcijama i povišenom tjelesnom temperaturom ubuduće će se javljati svojim izabranim doktorima u zdravstvenim objektima Doma zdravlja Glavnog grada. Testiranje na covid 19 će se vršiti samo kod pacijenata kod kojih je indikovano bolničko liječenje i umjesto dosadašnjeg PCR-a  radiće se testiranje brzim antigentnim testom (ne starijim od 48 sati) u periodu od 08- 20h po uputu izabranog doktora u ZO „Blok V“, Centar za laboratorijsku dijagnostiku, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Glavnog grada.

Kako dodaju, kovid ambulante su bile jako vžan stub našeg zdravstva u kojima su se liječili oboljeli od virusa. Zatvaranjem kovid ambulati i vraćanjem domova zdravlja na uobičajeni režim rada, građanima će biti omogućen i olakšan pristup izabranim doktorima.

- Zahvaljujemo svim zdravstvenim radnicima koji su bili dio tima tokom borbe protiv Covid-a 19. Zahvalnost dugujemo i  građanima na ukazanom povjerenju i razumijevanju. Dom zdravlja Glavnog grada će nastaviti da i ubuduće sve probleme koji se odnose na zdravstvenu zaštitu rešava na dobrobit građana, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 10:10