ОШ „Владимир Надзор” / - LAZAR RUZIC
28/01/2022 u 14:52 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Донијета одлука: ОШ „Владимир Надзор” руше наредне недјеље

Рушиће се један по један павиљон, док би градња новог објекта требало да почне у марту, саопштила је Љиљана Марковић, в.д. директора школе

Рушење павиљона Основне школе "Владимир Назор" почеће наредне недјеље. Како је истакла в.д. директора школе Љиљана Марковић рушиће се један по један павиљон, док би градња новог објекта требало да почне у марту.

– Конкретно која фирма ће бити задужена за рушење и колико би оно требало да траје не знам, јер треба да је ангажује Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма. На састанку који сам имала са Драганом Становић, директором директората за инвестиције, саопштено ми је да је Министарство просвјете, науке, културе и спорта њима упутио елаборат и захтјев за рушење. Нема сметњи да тај посао не почне – навела је Марковић.

Она је казала да се истовремено ради и на папирологији за градњу нове школе, те да је завршено прилагођавање пројекта школе у Толошима.

– Неке мале исправке су извршене у односу на пројекат школе у Толошима. Капацитет нове школе ће бити за око 1.500 ученика. Направљено је идејно рјешење, УТ услови су завршени. Сву неопходну папирологију ће Министарство просвјете прикупити ових дана, како би се упутило Министарству урбанизма да распише тендер за градњу. Тендер ће трајати 15 дана, колико траје и рок за жалбе. Рок за градњу нове школе је од 12 до 14 мјесеци. Позиција нове школе ће дијелом бити и на простору гдје је стара. Градња нове школе би требало да кошта преко пет милиона – казала је Марковић.

Она је истакла да цјелокупан инвентар пребачен у оближњи магацин и фискултурну салу, да је он скоро нов и да не зна да ли ће бити пресељен када се школа направи или ће бити дониран школама које имају старији инвентар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 14:52