/ -
14/10/2022 u 12:42 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS Tuzi: Vratiti vrtiću naziv "Dječija radost"

Smatramo da javnim ustanovama, a posebno dječijim, ne treba davati nazive koji imaju vjerski karakter, osim ako je ovo samo uvertira da i druge ustanove dobijaju slične nazive što je građanskim društvima kakvo je naše, ipak neprimjereno, navode iz partije

Opštinski odbor DPS Tuzi zatražio je od Vlade da vrtiću u Tuzima vrati naziv "Dječija radost" kako se i zvao prije preimenovanja u "Majka Tereza". Iz ove političke partije navode da nemaju ništa protiv Majke Tereze, ali da je odluka o preimenovanju bila nepotrebna jer u Opštini Tuzi već postoji predškolska ustanova koja nosi njeno ime.  

– Odlukom Vlade u tehničkom mandatu državni vrtić „Dječija radost” je preimenovan u „Majka Tereza”, što je samo još jedan u nizu pokazatelja da se ovakve i slične odluke donose samovoljno. Ovo je još jedan primjer bahatosti Vlade u tehničkom mandatu koja odbija da čuje drugačije mišljenje po ovom ili bilo kom drugom pitanju od značaja za cjelokupno društvo. Inicijativu o izmjeni naziva vrtića pokrenuo je ministar Dukaj, a jasno je pod čijim patronatom. Želimo da naglasimo da nemamo ništa protiv jedne takve ličnosti poput majke Tereze, osobe koja je bila humanista svjetskog karaktera i dobitnica brojnih međunarodnih priznanja. Međutim, smatramo da javnim ustanovama, a posebno dječijim, ne treba davati nazive koji imaju vjerski karakter, osim ako je ovo samo uvertira da i druge ustanove dobijaju slične nazive što je građanskim društvima kakvo je naše, ipak neprimjereno – navode iz DPS Tuzi. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:30