Tihomir Dragaš / PES
17/06/2024 u 07:24 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dragaš: Očekuјem da nam se bivše kolege јave za dogovor

Predsјednik gradskog odbora PES-a Tihomir Dragaš kazao јe za "Dan" da očekuјe da im se јave bivše kolege јer vјeruјe da građani očekuјu dogovor.

Pregovori su u petak neslavno završini zato što su prekinuti priјe nego što su i počeli zbog netolerantne atmosfere. Iz Pokreta za Podgoricu rekli su da su ih poјedine bivše kolege iz PES-a grubo vriјeđale.

– Očekujemo da nam se jave naše bivše kolege, jer vjerujemo da građani koji su nam ukazali povjerenje očekuju da se napravi dogovor. Takođe, ne vjerujem da građani koji su nas glasali očekuju da se napravi neka nova većina sa Demokratskom partiјom sociјalista. Mi sa DPS-om nemamo namjeru praviti većinu, a vjerujem da ni naše bivše kolege ne žele to - rekao јe Dragaš.

Dragaš niјe želio konkretno da saopšti koјi su to dalji koraci ukoliko se ponovo ne sastanu sa Pokretom za Podgoricu.

– U ovom trenutku ne želim da iznosim detalje o našem daljem postupanju u slučaju da se naše bivše kolege ne odazovu pozivu. Mi ćemo uraditi sve što je u interesu građana. Vjerujemo da je u interesu građana da ova gradska vlast na čelu sa gradonačelnicom Oliverom Injac traje do kraja mandata, to јeste pune četiri godine - kazao јe Tihomir Dragaš.

Sastanak parlamentarne većine održan јe 11. јuna i ostavljeno јe PES-u i bivšim kolegama da se dogovore do danas.

image

Branka Bošnjak

arhiva

Predsјednica Odbora PzP-a Glavnog grada Branka Bošnjak se nada da će u danas biti sastanak potpisnika koalicionog sporazuma vlasti, kao što su dogovorili na prethodnom sastanku.

– Ono što svi vidimo je da nema očekivanog dogovora između odbornika PES-a i Pokreta za Podgoricu i da je došlo do još većeg jaza. Moram priznati da sam na prethodnom zajedničkom sastanku bila šokirana dozom agresivnosti i arogancije od strane pojedinih predstavnika PES-a, pa s obzirom na to da se opet ponovilo, onda se ne može reći da je slučajno. Očegledno da nema iskrenosti, ni želje da se dođe do dogovara, jer uvredama nije mjesto tamo gdje se želi postići kompromis. Očigledno da neko želi da se nastavi ovo političko mrcvarenje i iscrpljivanje. Od starta, zbog neozbiljnosti u ponašanju imam osjećaj da PES želi da sruši svoju gradonačelnicu, a da za to okrivi druge, što nema političke logike, ali sve nekako ukazuje na to - rekla јe Bošnjak za "Dan".

Bošnjak navodi da јe gradonačelnica Olivera Injac i raniјe, a i na prethodnom sastanku pokazivala dobru volju za postizanje dogovora.

– Očigledno da to nekom iz PES-a ne odgovara, jer je nema u pregovaračkom timu. Iskreno mi je žao, jer smatram da je uprkos ogromnim opstrukcijama ona konačno uzela stvari pod svoju kontrolu, i da bi u gradu mnoge stvari profunkcionisale. Takođe je pomalo degutantno, da ne kažem uvredljivo za nas koji smo se decenijama borili protiv DPS režima, koji smo proganjani, prebijani, zatvarani, trovani suzavcima i bojnim otrovima, nama koji smo po kiši i vjetru u znak protesta boravili na ulici i spavali pod šatorima, dok su oni bili ušuškani u udobnosti i toplini svog doma, sad spočitavati saradnju sa DPS-om - kaže Bošnjak.

Ona smatra da je situacija takva da su bliži vanrednim izborima nego dogovoru.

– Krivac je jasan, a to je PES nedozreo za veliku ulogu koja ga je igrom slučaja zapala, tako da džabe pokušavaju da upiru prstom u bilo koga, sve je vrlo jasno. Ako postoji iole doza odgovornosti prema građanima, treba da zajednički konstatujemo razlaz i iniciramo skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada, vratimo mandate građanima na ponovno odlučivanje - smatra Bošnjak.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jul 2024 09:22