Dragutin Vučinić i Jelena Milić / -
14/05/2024 u 14:20 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dragutin Vučinić i Nađa Ljiljanić (Pokret za Podgoricu) uzdržani o izvještaju o radu gradonačelnice

Pregovori Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu se nastavljaju danas i dok se ne završe biću uzdržan na izveštaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih i stručnih službi Glavnog grada za 2023. godinu, saopštio je Vučinić

Pregovori Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu se nastavljaju danas i dok se oni ne završe ja ću biti uzdržan na izveštaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih i stručnih službi Glavnog grada za 2023. godinu, saopštio je Dragutin Vučinić, odbornik Pokreta za Podgoricu, na sjednici odbora za planiranje prostora. Izvještaj su podržali odbornici Branko Radičević (PES), Ljiljana Maraš (Demokrate), Goran Šćepanović (PzP) i Boban Radević (Slobodna Crna Gora), Biljana Ćulafić (SDP) glasala je protiv, dok je Vučinič bio uzdržan. 

Na odboru za društvene djelatnosti, međuopštinsku i međunarodnu saradnju odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić ostala je uzdržana na izvještaj o radu gradonačelnice. Izvještaj je prošao sa četiri glasa za koja su stigla iz vladajuće većine. Ni na ovom odboru nije bilo DPS-a.  Ljiljanić nije obrazložila svoju odluku. 

Vučinić je bio uzdržan i o odlukama koje se tiču izvještaja o radu preduzeća i ustanova, dok je Ljiljanić podržala  sve odluke. 

Odbor za finansije: Stigao Rakčević, izvještaj o radu gradonačelnice prihvaćen

I na odboru za statut i propise Dragutin Vučinić bio je uzdržan tokom glasanja o izvještaju o radu gradonačelnice ali i o izvještajima o radu preduzeća. On je podržao izvještaje o radu ustanova za prošlu godinu. 

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević saopštio je da izvještaj predstavlja rezultate svih organa lokalne samouprave. 

Odbor je dao saglasnost da se Javnoj predškolskoj ustanovi „Ljubica Popović“, bez naknade, ustupi na korišćenje objekat Mjesne zajednice Donja Gorica. Direktorica Direkcije za imovinu Milica Kadović je navela da se Ministarstvo prosvjete obratilo sa zahtjevom da se predškolskoj ustanovi ustupi prostor za potrebe vrtića. U pitanju je, kako je navela, 197 kvadrata prostora. 

Data je saglasnost na plan upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom u Glavnom gradu za 2023. godinu. Sekretar za komunalne poslove Andrija Babović saopštio je da je u prošloj godini sakupljeno i na deponiji Livade  dopremljeno 84.317 tona komunalnog otpada. Od toga broja, kako je naveo Babović, 68.809 tona komunalnog otpada je dopremljeno sa teritorije grada, a preostala količina iz Tuzi, Danilovgrada, Cetinja... 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. maj 2024 19:31