Jovana Drobnjak / - LP
24/10/2023 u 11:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Drobnjak: Liberali tražili povećanje plate vozačima gradskog prevoza Podgorice za 50 odsto

Ne možemo očekivati da zadržimo vozače i ostali stručni kadar sa minimalnim platama, navodi odbornica LP

Liberalna partija predložila je da se budžetom Glavnog grada Podgorica za 2024. predvide sredstva, ne samo za izgradnju nove zgrade i tehničko opremanje, već da se planira i povećanje plata zaposlenih na način da vozači dobiju za 50 odsto uvećane zarade a ostali zaposleni od 40-50 odsto, saopštila je Jovana Drobnjak, odbornica LP u Skupštini Glavnog grada Podgorica.

- Ne možemo očekivati da zadržimo vozače i ostali stručni kadar sa minimalnim platama. Vozači moraju imati značajno uvećanje kako bismo eliminisali bilo kakve fluktuacije ovog dijela stručnih kadrova. Odbor Glavnog grada Liberalne partije još je 2018. aktuelizovao pitanje organizovanja gradskog prevoza putnika i modernizaciju prevoznih sredstava koja se koriste u Podgorici. Više puta smo u tom periodu predlagali da se obezbijede svi neophodni uslovi kako bi i građani i posjetioci Glavnog grada imali savremen, udoban i pouzdan prevoz, navodi Drobnjak.

Prethodna gradska uprava, ističe ona, je na dobar način artikulisala potrebe građana te izvršila nabavku novih, modernih autobusa.

- Najveći teret pored gradskog rukovodstva koje je realizovalo ideju iznijeli su i zaposleni u preduzeću “Putevi” u čijem sastavu se nalazi radna jedinica linijski prijevoz putnika. Da bi smo imali prevoz kakav dolikuje glavnom gradu jedne države moramo ispuniti i sve preduslove. To bi značilo prije svega da se zaposlenima obezbijedi upravna zgrada jer samo preduzeće teško da može dugoročno poslovati bez značajnih problema ukoliko se ne stvore osnovni uslovi za rad. Osim dijela koji se odnosi na formiranje samog preduzeća neophodno je obezbijediti i značajno bolje uslove za rad zaposlenih u tom preduzeću, ističe Drobnjak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:24