08/05/2023 u 15:15 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ekipa “Kobe” osvojila prvi kvalifikacioni turnir

Kobe u sastavu Miloš Janković, Matija Bulatović, Marko Nikolić i Bogosav Božović osvojili prvo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 200 eura.

U dijelu Podgorice ''Preko Morače'', na otvorenom gradskom terenu iza Alpe bara, održan je prvi kvalifikacioni turnir drugog izdanja ''Basketa u mom kvartu'', u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Na turniru, koji je počeo minutom ćutanja povodom tragičnih događaja u Srbiji, je učestvovalo 16 ekipa, podijeljenih u 4 grupe, u kojima se igralo po sistemu ''svako sa svakim'', nakon čega su se po dvije najbolje pozicionirane plasirale u ¼ finale.

U najbitnijoj rundi eliminacione fazeekipa Pažići je eliminisala Dream Team, Maraguni su pobijedili ekipu sastavljenu od mladića iz Rusije, što je takmičenju dalo međunarodni šmek, pod nazivom Top Hill,, Kobe je izbacio 4R, dok je najneizvjesnije bilo u duelu između Monteniggersa i Ivaniša i sinova.

U prvom polufinalnom okršaju Kobe je izdominirao protiv Monteniggersa, dok su u drugom Maraguni ''riješili'' Pažiće. U velikom finalu nije vladala pretjerana neizvjesnost, jer su mlađi i spremniji momci iz ekipe Kobe nadigrali iskusnije, ali i umornije basketaše Maragune, rezultatom 21:13.

Plasman na finalni turnir 24. juna u Njegoševom parku, izborili su prvo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 200 eura, ekipa Kobe u sastavu Miloš Janković, Matija Bulatović, Marko Nikolić i Bogosav Božović, drugo mjesto i sponzorske nagrade od partnera Sekretarijata, proteini.si, ekipa Maraguni u sastavu Miljan Stojanović, Ivan Knežević, Lazar Stanković i Stevan Jovanović, te poraženi polufinalisti Pažići , Stefan Stojanović, Đorđije Tatar, Vladimir Mrdak i Petar Dragović i Monteniggersi, Stefan Šimun, Matija Karadžić, Pavle Kalezić i Andrija Ivanović.

Naredni kvalifkacioni turnir ''Basketa u mom kvartu'', ukoliko vremenske prilike to dozvole, biće održan naredne subote, 13. maja, na terenu u centru grada, na Bulevaru Ivana Crnojevića. Prijavljenih ekipa je do sada 14, što znači da su ostala dva slobodna mjesta, koje zainteresovane ekipe mogu popuniti do srijede u 12 časova prijavom na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 07:39