О животној средини учи се од малих ногу / -
25/02/2023 u 16:45 h
M.L.V.M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ekološki čas i akciјa sadnje maslina u OŠ "Milorad Musa Burzan": Јedna planeta, јedna šansa

Djecu od ranog uzrasta treba uvoditi, upoznavati i uključivati u sistem aktivnosti koje doprinose ekološkom življenju, saopštili su iz Agencije za zaštitu životne sredine

Na poziv nastavnice Ivane Milović predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine posjetili su OŠ "Milorad Musa Burzan" i održali ekološki čas na temu zaštite životne sredine i ozonskog omotača. Tatjana Boljević, predstavnica Agencije za zaštitu životne sredine, djeci je govorila o značaju i zaštiti životne sredine, te najčešćim oblicima njenog ugrožavanja. Pored prezentacije, djeci je prikazan i kratki animirani film "Jedan ozon. Јedna planeta. Јedna šansa".

– Sadili smo i masline u dvorištu gdje je predstavnik Agencije Kasim Agović djecu upoznao sa postupkom i značajem sadnje ove biljke. Akcija u kojoj će građanima Crne Gore biti besplatno podijeljeno 1.000 sadnica masline, nastavak je kampanje "Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru" i podrška pokretu "Ozelenimo Crnu Goru". Agencija za zaštitu životne sredine tradicionalno, već petnaestu godinu poseban akcenat stavlja na ekološko obrazovanje i podizanje ekološke svijesti građana i djece. Ekološko vaspitanje i obrazovanje treba da omogući redefinisanje čovjekovog odnosa prema prirodi i promjenu njegovog ponašanja. Djecu od ranog uzrasta treba uvoditi, upoznavati i uključivati u sistem aktivnosti koje doprinose ekološkom življenju – saopštili su iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:24