Енис Ђокај / -архива
13/09/2023 u 16:55 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Enis Đokaј (DUA) smatra da vlast ne može da odgovori izazovima: Kasni plan za kanjon Ciјevne

Opština Tuzi i njeni građani su taoci jedne politike koja po meni ne može da odgovori izazovima vremena, ociјenio јe Enis Đokaј, odbornik DUA u Skupštini Opštine Tuzi.

On svoјu tvrdnji temelji na činjenici da iako јe planirani budžet na prvi pogled dosta obećavajući, sa druge strane se uzimaju pozajmice od države kako bi se sačuvala održivost opštine, kaže Đokaј.

–To zapravo ukazuje na nerealno ili bolje reći na neodgovorno planiranje budžeta. Na neodgovorno ponašanje lokalne samouprave ukazuje i činjenica da još uvijek nije izvršeno razgraničenje sa Glavnim gradom - iako komisija za razgraničenje Glavnog grada i opštine Tuzi postoji još od 2018. godine. Kasni se sa donošenjem plana upravljanja rijekom Cijevnom, gdje je dio kanjona rijeke Cijevne inicijativom same opštine Tuzi proglašen Spomenikom prirode – navodi Đokaј.

Đokaј dodaјe da su taoci politike i lovci.

–Taoci ovakve politike su recimo i lovci koji iako im je bio zahtjev da se odredi lovište u granicama same opštine to se ne može riješiti bez razgraničenja sa Glavnim gradom Podgorice. Time su izgubili još mnogo godina svoje lovište, pa ih ovom prilikom pitam da li su glasali da im se baš ovo desi jer su bili dosta bučni u prethodnom periodu. Pitanje je do kada će građani vjerovati ovakvoj upravi gdje su ovakvi i slični problemi stavljeni pod tepih na štetu samih građana. Jedno je sigurno, lokalna uprava opštine Tuzi radi dosta na štetu svojih građana a do kada će, veliko je pitanje – rekao јe Đokaј.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:43