Евица Мараш / -
05/04/2022 u 15:39 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Евици Мараш повјерен још један мандат руковођења КИЦ-ом "Зета"

У циљу пружања подршке развоjу фолклора КИЦ "Зета" уступа велику салу без надокнаде фолклорним ансамблима са подручjа Општине у оквиру Главног града-Голубовци – каже Мараш.

За директорицу Културно-информативног центра "Зета" поново је изабрана Евица Мараш. Она овом културном установом руководи од 2005. године.

– Након успjешно завршене манифестациjе Фебруарски дани културе, као и броjних реализованих програма у марту, у наредном периоду планирамо да наставимо у истом духу и реализуjемо разноврсне програме, како едукативне, књижевне, музичке, тако и драмске, позоришне, ликовне. Често организуjемо програме за млађу популациjу, предшколског, школског и средњешколског узраста, а све у циљу подизања свиjести код дjеце о важности развоjа културе и подстицања њихове жеље за културним догађаjима. Сви програми коjе организуjемо су бесплатни. Такође, у циљу пружања подршке развоjу фолклора КИЦ "Зета" уступа велику салу без надокнаде фолклорним ансамблима са подручjа Општине у оквиру Главног града-Голубовци – каже Мараш.

Мараш истиче да планирају разноврсне, али првенствено и квалитетне програме и тиме заинтересују публику. Она каже да КИЦ "Зета" броји десет запослених.

– Нисмо планирали нова запошљавања. Тренутан броj запослених задовољава потребе реализациjе организационих и програмских активности. У наредном периоду планирамо учешће у проjекту враћања публике биоскопу. Наиме, у сарадњи са Филмским центром Црне Горе, бићемо у прилици да модернизуjемо филмски програм и да приказуjемо филмове новиjег датума. Такође, од почетка рада, Главни град, а од сада Општина у оквиру Главног града- Голубовци, улаже све више средстава за модернизациjу сцене и набавку опреме, тако да смо у могућности да реализуjемо што захтjевниjе програме – наводи Мараш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:32