Бизнис зоне / - Архива
27/01/2022 u 11:57 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фирме Риста Дрекаловића, Драгана Бокана и Славена Кантара ће градити у бизнис зонама: Инвестиције преко 150 милиона

Компаније КИПС, власника Риста Дрекаловића, и Trust construction, чији су оснивачи Драган Бокан и Славен Кантар, дефинитивно ће градити објекте у бизнис зонама, одлучила је комисија за вредновање понуда по јавном позиву за избор корисника бизнис зона и додјељивање парцела за изградњу објеката у бизнис зонама.

Бизнис зоне се формирају како би се подстакао развој предузетништва и повећао број инвестиција кроз повољности инвеститорима. За кориснике бизнис зона предвиђене су олакашице као што jе давање земљишта у закуп до 30 година, уз плаћање годишње закупнине од цента по квадрату, могућност куповине земљишта по проциjењеноj вриjедности са могућношћу отплате у 60 мjесечних рата, такође, умањена jе накнада за комунално опремање, као и ослобађање од плаћања накнаде за коришћење општинских путева на период од 10 година.

Према коначној ранг-листи, компанија КИПС добила је три парцеле у захвату ДУП-а Сервисно- складишна зона, а вриједност инвестиције коју је планирана да ради је 34.034.817 еура са урачунатим ПДВ-ом. Ова компанија, чији је власник, како је назначено у одлуци о утврђивању коначне ранг-листе, планирала је да запосли 70 радника и за ову инвестицију није обавезна процјена утицаја на животну средину. Такође је назначено да је обим инфаструктурног опремања бизнис зоне 4.186.100 еура без урачунатог ПДВ-а.

Фирма Trust construction добила је пет парцела у зони Ц у захвату ДУП-а Индустријска зона А. Ова фирма, како је назначено у документу, планирала је инвестицију вриједну 117.249.062 еура у којој ће запослити 1.425 радника. Обим инфраструктурног опремања бизнис зоне је 15 милиона еура, а за планирану инвестицију није обавезна процјена утицаја на животну средину.

Укупна вриједност инвестиција које су понудиле обје фирме је 151.283.879 еура.

Одлука о коначној -ранг листи биће достављена менаџеру бизнис зона Главног града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:14