/ -
26/02/2022 u 11:14 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Физичка и правна лица дугују велика средства Депонији: Дуг за депоновање отпада 5,5 милиона

Jавни извршитељи покренули су нешто више од 500 предмета за принудну наплату дуговања за потребе Депониjе, казали су из овог градског предузећа

Предузеће Депонија потражује 5.514.830 еура од правних и физичких лица за депоновање отпада. Грађани за депоновање отпада дугују 2.664.398 еура, док од правних лица градско предузеће потражује 2.850.432 еура.

– Jавни извршитељи покренули су нешто више од 500 предмета за принудну наплату дуговања за потребе Депониjе. Задовољни смо резултатима наплате, посебно ако се узме у обзир глобална криза у свим сегментима привреде и друштва у цjелини. Депониjа jе физичким и правним лицима омогућила измиривање дуга у ратама – казали су из Депоније на чијем је челу Арсеније Бољевић.

У току је и изградња четврте санитарне каде на депонији "Ливаде".

– У процесу изградње четврте санитарне каде завршени су ископи и тренутно се одвиjа фаза у коjоj се припрема материjал за постављање такозване "простирке", гранулациjе 0-4 милиметара, испод слоjева бентонита. Након наношења овог материjала почеће радови на базичном печаћењу и прекривању дна санитарне каде коjи подразумиjеваjу постављање слоjева бентонита, ХДПЕ фолиjе и геотекстила – кажу из Депоније.

Они наводе да се упоредо од материjала из ископа врши дробљење и припрема такозвани дренажног слоjа гранулациjе 16-32 милиметара.

– Дренажни слоj се поставља након завршетка монтаже свих ових слоjева на дно четврте санитарне каде и представља основу на коjоj се касниjе врши истовар комуналног отпада. Према динамичком плану коjи jе доставио извођач радова Интермост рок jе прва половина маjа 2022. године. Према уговору, вриjедност радова jе 1.319.968 еура – наводе из Депоније.

Из Депоније тврде да процес депоновања комуналног отпада не може бити угрожен до пиштања у рад четврте санитарне каде.

– Тренутно jе активна санитарна када три. Депоновање се врши на редован начин и има довољно капацитета да процес депоновања комуналног отпада не може бити угрожен до пуштања у рад санитарне каде четири – саопштили су из градског предузећа Депонија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:38