Земљиште ФК Графичар / - фото Дан
16/10/2021 u 13:21 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФК Графичар угашен 2019. године, Главни град му узима земљу

Клуб је избрисан из списка спортских организација 23. септембра 2019. године, а 13. децембра 2019. године престало му је чланство у Фудбалском савезу Црне Горе

Главни град одузеће парцелу од 11.720 квадрата Фудбалском клубу Графичар која му је 2017. године уступљена на десет година на коришћење и то без накнаде. Клубу је, како се наводи у припремљеној скупштинској одлуци, престало чланство у Фудбалском савезу Црне Горе. Одлука ће се наћи на сједници Скупштине Главног града која је заказана за 29. октобар.

ФК Графичар је избрисан из списка спортских организација 23. септембра 2019. године у вријеме када је на челу Министарства спорта био Никола Јановић, јер није успио да на вријеме усклади документацију са Законом о спорту, а 13. децембра исте године престало му је чланство у Фудбалском савезу Црне Горе. Дакле, након скоро двије године Главни град је одлучио да непостојећем клубу одузме парцелу.

Парцела која је била додијељена ФК Графичар налази се у продужетку парцеле ФК Титоград на Старома аеродрому.

–Одлуком Скупштине Главног града о давању на коришћење, без накнаде, замљишта за фудбалске терене у захвату Детаљног урбанистичког плана Коник - Стари аеродром - измјене и допуне, Главни град је уступио на коришћење, без накнаде, Фудбалском савезу Црне Горе ФК Будућност, ФК Младост и ФК Графичар, замљиште за фудбалске терене на период од десет година. Обзиром да Фудбалски савез Графичар, према потврди Управе за спорт и младе од 23. септембра 2021. године, није уписан у регистар спортских организација, те да је овом клубу престало чланство у Фудбалском савезу Црне Горе, што је утврђено одлуком одбора за хитан питања од 13. децембра 2019. године. Указало се неопходним измијенити одлуку Скупштине у дијелу који се односи на уступање урбанистичке парцеле број 19а овом клубу како би се створили услови за несметано располагање њом – пише у скупштинској одлуци.

Скупштинску одлуку која је припремљена за 29. октобар прати и одлука из 2017. године када је ФК Графичару уступљена парцела од 11.720 квадрата. У документу из 2017. године је назначено да је парцела намијењена за спорт и рекреацију, те да су у случају грађевинских радова корисници дужни да прије тога прибаве сагласност и одобрење надлежног органа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:08