/ -
01/03/2022 u 12:54 h
Н.С.-М.Л.В.Н.С.-М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Глави град помаже развој предузетништва са 212.000 еура

Опредијелили смо 20.000 еура за развој предузетничких идеја у центру града, поручио је Иван Вуковић, градоначелник

Буџетом Главног града за ову годину је издвојено 212.000 еура за пројекте подршке и развоја предузетништа, саопштио је Иван Вуковић, градоначелник. Стимулисање предузетништва, како је навео Вуковић, подржаће са 20.000 еура, остале програме ће подржати са 5.000, а за подршку предузетницама 50.000 еура.

–Посебан важан пројекат за нас је програм подршке женском предузетништву за шта је расписан нови циклус и та прича се приводи крају. До краја године ћемо имати још један позив. Поносни смо када видимо више од 50 предузетница у Главном граду, жене које смо храбриле да се почну бавити бизнисом – саопштио је Вуковић.

Као новину, градоначелник истиче пројекат подршке развоју предузетништва у центру града за шта је опредијељено 20.000 еура.

– Свједоци смо да је центар града изгубио статус који је имао, да су се неке улице испразниле, да не дјелују онако како их памте генерације. У намјери да промијенимо ту слику кренули смо у реализацију амбициозног инвестиционог циклуса који је резултирао тиме да имамо Улицу Вука Караџића, Херцеговачку, Његошеву и Булевар Ивана Црнојевића у новом руху. Ми смо у буџету за ову годину опредијели 20.000 еура за подршку предузетничким иницијативама за овај простор. У питању је простор који је оивичен Булеваром светог Петра Цетињског, Улицом Станка Драгојевића, Булеваром Ивана Црнојевића и Улицом Марка Миљанова – рекао је Вуковић.

Он је подсјетио да су завршили први циклус развоја бизнис зона те се нада да ће ускоро са фирмама КИПС и Траст потписати уговоре који ће подразумијевати инвестиције више од 150 милиона еура и отварање преко 1.500 нових радних мјеста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:40