/ -ПГ биро
12/04/2022 u 16:27 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град ће буџетом предвидјети новац за зграду пензионера

Уколико Влада не обезбиједи 700.000 еура за градњу четврте пензионерске зграде, Иван Вуковић, градоначелник Подгорице, предложиће да се та ставка нађе у буџету Града за наредну годину

Уколико Влада и надлежни државни органи до краjа године не обезбиjеде 700.000 еура, за изградњу четврте зграде за пензионере jа ћу предложити да се та ставка нађе у буџету Главног града за наредну годину,најавио је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице на годишњој сjедници Скупштине Удружења пензионера Подгорице.

– Изградили смо три обjекта колективног становања за пензионере, а наша партиципација износи преко 3,2 милиона еура. Опредиjелили смо парцелу на Старом аеродрому за изградњу четврте зграде за пензионере. Апелујем на надлежне државне органе да у наjкраћем року омогуће реализациjу тог проjекта jер су сви предуслови створени – казао је Вуковић.

Он истиче да касни и реализација отварање Дома за старе.

– Пројекат вриjедан преко 12 милиона еура реализован је у значаjноj мjери захваљуjући подршци Града, коjи не само што jе уступио парцелу него jе и комунално опремио, што износи преко четири милиона еура. Зграда jе завршена приjе годину дана и апелуjем на надлежне да све потребне процедуре коначно доведу до краjа – истиче Вуковић.

Он је истакао да је Главни град креирао броjне сервиси за ову популацију.

– Увели смо систем електронске карте у jавном превозу и понудили посебне субвенциjе за пензионере, увели смо сениор картицу коjа омогућава члановима Удружења пензионера и лицима стариjим од 65 година броjне попусте у трговинама, купили jедно специjализовано возило на електрични погон коjе омогућава пензионерима услугу бесплатног превоза до важних адреса коjе врло често посjећуjу– казао jе Вуковић.

Предсjедник Удружења пензионера Подгорице Илиjа Станишић, каже да су до сада успјели да изграде и уселе 288 стамбене jединице.

– Од Града смо добили локациjу за четврту зграду, на вриjеме jе направљен и ревидован елаборат, и приjе више од годину дана обратили смо се за донациjу Савезу удружења пензионера Црне Горе, Фонду ПИО и новоj Влади, али одговор ниjесмо добили ни до данас – каже Станишић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:07