/ - ПГ биро
18/04/2022 u 16:32 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град ће Општини Шавник донирати средства за реконструкциjу дjечиjег игралишта

Искористили смо буџетску позициjу коjу имамо за ове намjене и Главни град ће у износу од 23.000 еура помоћи реконструкциjу дjечиjег игралишта коjе се налази у близини вртића у Шавнику, каже градоначелник Иван Вуковић.

Градоначелник Иван Вуковић уприличио jе приjем за предсjедника Општине Шавник Jугослава Jакића поводом потписивања уговора о донациjи овоj општини за реконструкциjу игралишта у дворишту вртића у оквиру JУ Образовни центар Шавник. Како је истакао Вуковић, градска управа се труди да у мjери могућег подстакне развоj и помогне реализациjу проjеката и у другим општинама у Црноj Гори.

– То jе jедна лиjепа традициjа на коjу смо веома поносни и саматрам да негдjе имамо и моралну обавезу као Главни град и финансиjски далеко наjпотентниjа jединица локалне самоуправе у Црноj Гори. С тим у вези, врло сам задовољан због тога што смо у протеклом периоду скупа са нашим приjателjима из других општина реализовали циjели низ активности. Помогли смо проjекте у општинама Биjело Полjе, Петњица, Моjковац, Улцињ, Даниловград и Приjестоници Цетиње. У истом духу наставлjамо далjе и данас имамо велико задоволjство да потпишемо уговор о донациjи са моjим колегом и приjателjем Jугославом Jакићем, предсjедником Општине Шавник – навео jе Вуковић, додајући да ће Главни град помоћи реконструкциjу дjечиjег игралишта износу од 23.000 еура.

Предсjедник Општине Шавник Jугослав Jакић захвалио jе Главном граду на донациjи и додао да су, поред овога, веома важни и други облици сарадње коjу остваруjу са Главним градом.

– Главни град jе узор локалним самоуправама како треба успjешно и ефикасно обавлjати послове управлjања градом. Значаj ове подршке jе утолико већи што долази у тренутку када после годину и по дана, готово да смо заборавлjени од стране одлазеће Владе Црне Горе. Али показали смо да Шавник ипак има приjателjе коjи воде рачуна о свима нама. Оваj проjекат jе за нас посебно значаjан jер заокружуjемо jедну причу од прошле године гдjе смо завршили уређење фасаде и реконструисали вртић у нашем граду, а ово ће бити дjечиjе игралиште коjе ће заиста оживjети ту слику самог градског jезгра – казао jе Jакић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:37