Иван Вуковић / - фото: Подгорица.ме
03/08/2021 u 19:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град ће подржати даљи развоj мушког рукометног клуба "Будућност"

Главни град би већ наредне године преузео обавезу финансирања мушког Рукометног клуба ”Будућност" на сличан начин на коjи jе то претходно учињено са одбоjкашким клубом

Градоначелник Иван Вуковић, са сарадницима, састао се данас са представницима мушког Рукометног клуба “Будућност”, коjи jе у претходноj сезони изборио пласман у Прву рукометну лигу Црне Горе. С обзиром на то да jе клуб основан 2019. године, у питању jе успjех вриjедан пажње за развоj мушког рукомета у Подгорици. 

Вуковић jе том приликом истакао да Главни град има посебан однос према спорту као jедном од симбола Подгорице, те да jе врло поносан на оно jе у том диjелу учињено током претходног периода. Састанак jе организован у циљу представљања клуба, разматрања значаjниjе подршке овом спортском колективу, те планирања будућих заjедничких корака у правцу преузимања клуба уколико се створе неопходне формално-правне претпоставке за то.

– Главни град би већ наредне године преузео обавезу финансирања мушког Рукометног клуба ”Будућност" на сличан начин на коjи jе то претходно учињено са одбоjкашким клубом. Желимо да сачувамо ту лиjепу традициjу и створимо услове да што jе могуће већи броj дjеце тренира рукомет и у Подгорици – казао jе Вуковић и додао да би реализациjа ове инициjативе у значаjноj мjери обогатила спортску породицу Будућности. 

Веселин Мишко Крушчић, помоћни тренер, испред мушког РК “Будућност”, захвалио jе предстваницима Главног града на гостопримству и истакао да jе сигуран да ће ова екипа бити понос Подгорице.

– Главни град jе исказао спремност да, у мjери могућег, помогне нашу рукоментну екипу, на чему смо изузетно захвални. Врло сам задовољан разговором и представљеним планом." казао jе Крушчић и додао да jе увjерен да ће оправдати указано повjерење.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:26