/ -
14/09/2022 u 13:16 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Glavni grad ekonomski povezati sa austrijskim investitorima

Gradonačelnik Ivan Vuković je istakao da postoji adekvatan prostor za produbljivanje saradnje između dvije države, posebno u ekonomskom i turističkom segmentu

Podgorica i Crna Gora imaju odličan razvojni potencijal i mi prepoznajemo prostor za ekonomsko povezivanje Glavnog grada sa australijskim investitorima, saopštio je Filip Anderson, zamjenik ambasadora Austrije, na sastanku sa Ivanom Vukovićem, gradonačelnikom Podgoricem. Anderson je, kako su saopštili iy PG biroa, predložio tješnju saradnju u oblasti kulture, obrazovanja i turizma.

– Gradonačelnik Ivan Vuković je predstavio najznačajnije projekte koje je gradska uprava realizovala u prethodnom periodu. Vuković je istakao da postoji adekvatan prostor za produbljivanje saradnje između dvije države, posebno u ekonomskom i turističkom segmentu. Sagovornici su se složili da su ovakvi susreta odlična prilika za razmjenu ideja, iskustava i dobrih praksi, i na taj način prilika za bolje upoznavanje oblasti u kojima je moguće unaprijediti saradnju. Na sastanku je zaključeno da je potrebno da se u narednom periodu podstakne osnaživanje diplomatskih odnosa Crne Gore i Australije – saopšteno je iz PG biroa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:33