/ фото: ПГ БИРО
05/10/2021 u 11:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град и Привредна комора партнери на пројекту промоције и коришћења отворених података

На састанку је оцијењено да ће се структуирањем отворених података повећати транспарентност рада градске управе

Замјеник градоначелника Часлав Вешовић састао се са представницима Привредне коморе Црне Горе поводом сарадње на пољу промоције и коришћења отворених података којима располаже Главни град.

- Овај вид сарадње допринијеће унапређењу структуирања јавних података, те њиховој употреби у служби грађана и привреде. Замјеник Вешовић је том приликом подсјетио на досадашњу успјешну сарадњу Главног града и Привредне коморе у области унапређења пословног амбијента, те исказао увјерење да ће тако бити и у наредном периоду. Вешовић је казао да су отворени подаци којима располаже Главни град важан ресурс и да ће се низом активности тај потенцијал искористити на прави начин, што је пракса бројних европских земаља- саопштено је из ПГ Бироа.

Вршилац дужности предсједнице Привредне коморе Црне Горе Нина Дракић истакла је да је увјерена да ће се објављивањем информација у форми отворених података и употребом истих допринијети увећавању њихове вриједности, будући да на бази тога могу бити унапријеђени многи процеси.

На састанку је оцијењено да ће се структуирањем отворених података повећати транспарентност рада градске управе, као и да ће се додатно унаприједити комуникација са грађанима.

Главни град и Привредна комора Црне Горе су партнери који ће наставити да континуирано раде на унапређењу пословног амбијента и привредних активности, а све са циљем даљег динамичног развоја Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:09