Иван Вуковић са директорима предузећа / -Архива
29/01/2022 u 11:31 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Поприлична средства иду за рад управљачких органа предузећа: Одборима директора за годину 153.000

Грађане највише коштају Чистоћа, Депонија, Зеленило и Агенција за изградњу и развој Подгорице чијим одборима директора иде 14.628, 14.582 односно 14.328 и 13.801 еура

Главни град ће ове године издвојити 153.192 еура за рад чланова одбора директора 13 предузећа чији је оснивач. То показују подаци који су "Дану" достављени из Главног града. За одбор директора Зеленила на чијем је челу Тихомир Радиновић, а чланови Един Лекић, Сања Јаредић, Светлана Влаховић и Немања Ђуровић биће дато 14.328, за управљачки орган предузећа Спортски објекти којим руководи Веско Лекић, а чланови су Јованка Ђуришић Јангеловски, Велибор Шабан, Ален Мандић и Борис Вуковић биће издвојено 11.246 еура.

На челу одбора директора Агенције за изградњу и развој Подгорице је Дарко Миротић, а чланови Бранка Јауковић, Радоман Бакић, Снежана Дабетић и Предраг Чађеновић, и биће им дато 13.801, за одбор директора Агенције за становање у којем су Момчило Вујовић, предсједник, а чланови Марко Булатовић, Марјан Каварић, Емил Ђокић и Дарко Драговић издвојено је 13.500, а за управљачки орган Путева у којем су Драган Смоловић, предсједник, а чланови Наташа Новаковић, Борис Мугоша, Милисав Јуришић и Рашко Машковић, ове године је намијењено 9.360 еура. Према подацима Главног града, одбор директора Погребних услуга на чијем је челу Снежана Аџић, а чланови Весна Дамјановић, Рахман Ајдарпашић, Арсеније Бурић и Тамара Групковић добиће 14.582, управљачки орган Депоније на чијем је челу Миланка Отовић, а чланови Лазар Мартиновић, Антон Кољчевић, Николина Миротић и Јован Ђуришић, добиће 8.323 еура.

Одбору директора Чистоће намијењно је 14. 628 еура. Овај управљачки орган тренутно је без предсједника јер је доскорашња предсједница Станислава Мартиновић поднијела оставку на ту функцију након што је Специјално државно тужилаштво подигло оптужницу против ње и још 21 особе због сумње да су као чланови криминалне организације злоупотребом овлашћења у привреди, прањем новца и фалсификовањем исправа оштетили државни буџет за 6.900.000 еура. Чланови одбора директора Чистоће су Миодраг Костић, Ђуро Шабан, Исен Гаши и Срђан Пејовић.
Водовод и канализацију контролише одбор директора на чијем је челу Петар Живковић, а чланови Оливера Живковић, Драгица Милачић, Тахир Дрешевић и Зоран Ђекић, а за тај посао биће им исплаћено 9.600 еура, док ће за контролу рада Тржница и пијаца бити задужен одбор директора којим предсједава Кристина Мићковић, а чланови су Данка Перић, Вук Секулић, Јована Николић и Бисера Мустафић. Њима ће бити исплаћено 11.064 еура.

–Tрошкови коjи се односе на рад чланова oдбора директора друштва износе 650 еура у нето, односно 922 еура у бруто износу за jедан мjесец, што на годишњем нивоу износи 7.800 еура нето, односно 11.064 еура укупно у бруто износу – саопштено је из Тржница и пијаца.

Предсједнику и члановима одбора директора Паркинг сервис Драгану Пренкићу, Жарку Пушици, Драшку Вуксановићу, Менсуру Бошњаку и Николи Јововићу за годину дана биће исплаћено 13.800, одбору директора Комуналних услуга у којем су Жељко Вуковић, Андрија Савовић, Снежана Поповић, Велимир Караџић и Срђан Стојовић биће дато 9.360, док ће 9.600 еура бити усмјерено управном одбору Агенције за управљање заштићеним подручјима Главног града у којем су Денис Вукотић, предсједник, а чланови Ксенија Секуловић, Јелена Ђуришић, Миодраг Пајовић и Милош Караџић.

Н.С.-А.Д.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 22:20