/ -SAVEZ GLUVIH I NAGLUVIH
02/08/2022 u 14:35 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glavni grad nastavlja da pruža podršku Savezu gluvih i nagluvih Crne Gore

Narednih dana ćemo pokrenuti inicijative kako prema nadležnim državnim organima, tako i prema gradskim organima, kako bi se omogućilo da jedan broj projekata koji Savez planira da realizuje, bude realizovan uz našu finansijsku podršku, kaže Ivan Vuković

Gradonačelnik dr Ivan Vuković sastao se sa predstavnicima Saveza gluvih i nagluvih za Crne Gore i razgovarao o mogućnostima za unapređenje saradnje, sa ciljem poboljšanja položaja gluvih i nagluvih osoba u društvu, kao i njihovim uključivanjem u društvenu zajednicu, saopštili su iz PG biro-a.

Kakonavode, Vuković je tom prilikom istakao da je taj susret prilika za razmjenu ideja i iskustava, što će pomoći u daljoj realizaciji zajedničkih projekata koji će se realizovati u narednom periodu.

– Imao sam zadovoljstvo da se sretnem sa predstavnicima Saveza gluvih i nagluvih. Riječ je o organizaciji sa kojom sarađujemo u kontinuitetu, a zahvaljujući tome mi smo uspjeli da realizujemo jedan broj projekata koji imaju za cilj unapređenje statusa članova ove zajednice i unapređenje uslova za život u glavnom gradu. Sastanak smo iskoristili da razmotrimo mogućnost jačanja i produbljivanja naše saradnje, prostora za to svakako ima. Narednih dana ćemo pokrenuti inicijative kako prema nadležnim državnim organima, tako i prema gradskim organima, kako bi se omogućilo da jedan broj projekata koji Savez planira da realizuje, bude realizovan uz našu finansijsku podršku. Na taj način bi se dao dodatni podstrek onima koji pokušavaju da ovoj ranjivoj kategoriji stanovništva glavnog grada, daju motiv da se u punom kapacitetu uključe u društvene tokove – kazao je Vuković i dodao da gradska uprava ima prije svega moralnu obavezu da bude dio ove priče u narednom periodu.

Predsjednik Saveza gluvih i nagluvih Darko Mijušković je tom prilikom zahvalio Glavnom gradu na prijemu, te istakao da očekuje podršku od gradske uprave u daljoj realizaciji projekata koji su od značaja za ovu društvenu zajednicu.

Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku ranjivim kategorijama stanovništva, kako bi tim aktivnostima obezbijedili njihovo nesmetano uključivanje u društvenu zajednicu i omogućili im kvalitetne uslove za život.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:35