Иван Вуковић / - фото: Подгорица.ме
24/08/2021 u 11:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град обезбиjедио средства за куповину школског прибора за све прваке

Циљ нам jе да родитељима финансиjски олакшамо почетак школске године, поготово имаjући у виду да jе ово финансиjски нарочито изазовна година за готово све породице у Црноj Гори

Главни град Подгорица ће малишанима коjи ће у школскоj 2021/2022. години похађати први разред основне школе додиjелити jеднократну новчану помоћ за куповину школског прибора у износу од по 35 еура. Ради се о 2.574 подгоричких првака, саопштили су из Главног града.

– Циљ нам jе да родитељима финансиjски олакшамо почетак школске године, поготово имаjући у виду да jе ово финансиjски нарочито изазовна година за готово све породице у Црноj Гори – поручуjе се у саопштењу.

Подсjећаjу, да jе Главни град и у претходном периоду спроводио акциjе коjе се односе на почетак школовања подгоричким малишана, па jе у протеклих шест година издвоjено више од 600.000 еура и на таj начин jе преко 12.000 првака добило бесплатне уџбенике од Главног града, а више од 2.000 малишана из породица слабиjег материjалног стања новчану помоћ за набавку школског прибора.

– Детаљи о начину приjаве биће доступни на нашем веб саjту. Будући да ће акциjа траjати од 25. августа до 25. септембра, позивамо суграђане да буду стрпљиви, те да приликом предаjе документациjе воде рачуна о поштовању актуелних епидемиолошких мjера – додаjе се у саопштењу.

Како су навели, да би се приjавили за добиjање средстава неопходно jе да родитељи попуне приjавни формулар (формулар садржи информациjу о неопходноj документациjи) и доставе доказ да jе њихово диjете уписано у први разред основне школе за школску 2021/2022. годину, као и да jе особа коjа се приjављуjе за средства родитељ/старатељ дjетета, те да на архиву Главног града (Трг независности), са назнаком Захтjев за додjелу новчаних средстава за куповину школског прибора за ученике први разреда основне школе.

– По приjему и оцjени документациjе родитељу/старатељу ће новац бити уплаћен на достављени жиро рачун. Наглашавамо да су родитељи/старатељи у могућности да остваре ово право у периоду од 25. августа до 25. септембра, као и да ће посебан шалтер у архиви Града бити отворен за ове намjене, како би се максимално испоштовале епидемилошке мjере – закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:42